Teatre Municipal Cooperativa
Veure tota la programació

Notícies

Seleccio dels Espectacles de la VI Mostra de Teatre Amateur

16/11/2018

Es dona a conèixer la selecció d'espectacles seleccionats dins de la propera Mostra. 
S'ha presentat 9 companyies per a les 6 places que ofereix el projecte. Els grups i espectacles seleccionats per una comissió i que es podran veure en els propers mesos seran els següents: 
GRUP DE TEATRE COMPANYIA 8 ------ Gener 
Espectacle: "M'agrades a les fosques"
GRUP DE TEATRE LA TAULA DE TEATRE ---- Febrer
Espectacle: "El Avaro" 
GRUP DE TEATRE ENCERT---- Març
Espectacle: "Ai Carai!"
GRUP DE TEATRE SKIZODRAMA ----- Abril
Espectacle: "Típico tópico"
GRUP DE TEATRE LA LLAUNA
Espectacle: "Un convento de locos" ---- Maig
GRUP DE TEATRE D'SAS'3
Espectacle: "Les aventures del bon soldat Svejk" ---- Juny

Club de lectura de teatre

30/10/2018

El passat dia 25 d'octubre va tenir lloc al TMC la primera Trobada del Club
de lectura de teatre, al qual van participar 10 persones.
Es va distribuir el llibret ALBA ( O EL JARDÍ DE LES DELÍCIES) un text de Marc
Artigau i Queralt, que es representarà al Teatre Nacional de Catalunya Sala
Petita del 29/11/18 al 23/12/18 sota la direcció de Direcció Raimon Molins
Aquesta iniciativa ens introdueix en el món de la creació teatral, a partir de
la lectura de textos.  Les persones que hi participen,  han d'imaginar la seva
pròpia posada en escena que sota la direcció d'un conductor expert ( Roger
Cònsol actor i director ).
Aquesta és una iniciativa que organitza la Biblioteca Esteve Paluzie el Teatre
Municipal Cooperativa i el Servei Local de Català.
La inscripció encara és oberta, aquelles persones que hi vulguin participar es poden adreçar a la Biblioteca Esteve Paluzie. 

Podeu saber més d'aquest projecta a:


Enllaç a Clubs de lectura

“FEDERICO GARCÍA” AIXECA EL TEATRE MUNICIPAL COOPERATIVA

30/10/2018

El passat dissabte 27 d’octubre el Teatre Municipal Cooperativa va rebre l’espectacle “Federico Garcia” de l’actor director Pep Tosar. Barbarencs i barbarenques van poder gaudir durant una hora i mitja d’aquest muntatge que gira al voltant de la figura de Federico García Lorca.
En aquesta ocasió Tosar s’apropa al món interior de l’escriptor granadí a través de diversos passatges de la seva vida i obra, tal com ja havia realitzat prèviament amb altres autors. Moments previs a l’espectacle, Tosar va atendre els micròfons de Ràdio Barberà, i entre altres, ens va explicar com va sorgir la idea de dur a terme aquest muntatge.
Federico García” és un espectacle multidisciplinari on es barreja la música, el ball, el cante, la poesia i el documental, una sinergia de disciplines, les quals, tot i la dificultat de combinar-les, assoleixen un impressionant resultat.
Aquest espectacle ja porta tres anys en escena, on ha assolit continus èxits. Però Pep Tosar comentava que aquesta reacció del públic va molt més enllà de la simple satisfacció vers el seu espectacle.
Evidentment la reacció del públic barbarenc no va defraudar, ja que pràcticament tot el teatre es va posar dempeus per a aplaudir als i les artistes que van aconseguir plasmar l’essència de Lorca a través de les diferents disciplines que van acompanyar al poeta granadí al llarg de la seva vida.

Podeu escoltar els audios a Radio Barberà 


Enllaç a http://www.radiobarbera.cat/2018/10/29/federico-garcia-aixeca-teatre-municipal-cooperativa/

VI MOSTRA TEATRE AMATEUR

22/10/2018

CONVOCATÒRIA per companyies de teatre amateur que vulguin actuar en el TMC

La Secció de Col·lectius Socials i Cultura obre un termini del dia 25 d'octubre al 9 de novembre per rebre projectes que optin a una de les 6 places per representar el seu espectacle al TMC.
Període d'admissió de propostes:
Del 25 d'octubre al 9 de novembre 
Representacions de gener a maig de 2019.
Nombre de grups: 6 
Dates de representacions: a intercalar entre l'agenda d'espectacles i activitats del TMC entre novembre de 2018 i juny de 2019.


Arxiu adjunt en PDF


Exposició Art i Diversitat Funcional

18/10/2018


L'empresa Provital Group de Barberà del Vallès ha organitzat la tercera edició
de concurs Art i diversitat funcional amb la col·laboració de l'Ajuntament de
Barberà del Vallès i l'entitat ArtístasDivers@s.org.
Aquest concurs recull obres de pintura, aquarel·la i fotografia d'artistes amb
diversitat funcional. És la tercera edició d'un certament bianual en la qual han
participat més de 200 propostes de les quals passen a finalista 25 obres.
El dia 6 de novembre a les 18 h es farà la inauguració de l'exposició i el
lliurament de premis amb la participació de les entitats i les autoritats locals.
Les obres finalistes restaran exposades fins al dia 18 de novembre a la Sala B
del Teatre Municipal Cooperativa.
En paral·lel a l'exposició s'han organitzat tallers inclussius per alumnes de
Cicle Superior de Primària de les escoles públiques de Barberà del Vallès.Enllaç a III Concurs Provital Group
Enllaç a ArtistasDivers@s.org

EL FANTASMA DE CANTERVILLE OMPLE EL TMC EN L’INICI DE TEMPORADA

18/10/2018


El dissabte dia 29 de setembre,  el Teatre Municipal Cooperativa va encetar la temporada amb tot un clàssic: el Fantasma de Canterville, produit per la companyia Grup Focus i protagonitzat pel veterà actor, Joan Pera.
Un dels reptes del muntatge era transformar un relat clàssic d’Oscar Wilde en una obra de teatre de més de 100 minuts. De nou Pera i Sais consideren que la tasca d’adaptació del guió de Joan Yago és excel·lent i que la popularitat de l’obra l’ha convertit en un espectacle transversa.
Als seus 70 anys Joan Pera treballa per segon cop consecutiu amb el director Josep Maria Mestres després de representar l’Avar de Molière. L’actor està rodejat d’un elenc de luxe amb Pep Sais, Betsy Túrnez, David Olivares, la sabadellenca Elisabeth Casanovas i Oscar Castellví. Un repartiment amb què Ràdio Barberà va poder parlar en ple.
L’aforament del TMC es va completar per aquesta comedia estrenada al Teatre Condal barceloní el mes de febrer i que ha començat a girar abans de l’estiu. 

Joan Pera i Pep Sais valoren així el recorregut de l’obra fins al moment i es fan un petit embolic amb la quantitat de públic que resol David Olivares.
Un dels reptes del muntatge era transformar un relat clàssic d’Oscar Wilde en una obra de teatre de més de 100 minuts. De nou Pera i Sais consideren que la tasca d’adaptació del guió de Joan Yago és excel·lent i que la popularitat de l’obra l’ha convertit en un espectacle transversal.
Una obra per tots els públics Els somriures inicials de la representació van anar transmutant en rialles cada cop més sonores, especialment amb els gags entre Joan Pera i Pep Sais en un delseus dos papers, com a governanta del Castell. La complicitat entre els dos és tan clara que fins i tot es van permetre improvisar. Els embolics i els acudits comparteixen l’obra amb una altra lectura basada en el contrast entre el món espiritual i amb inquietuds intel·lectuals de l’aristocràcia anglesa i el món pragmàtic de la burgesia estadounidenca. Elisabet Casanovas argumenta que aquesta doble lectura té a veure amb la transversalitat de l’obra.
El públic del TMC va gaudir d’una obra pensada per l’entreteniment i sense gaires pretensions que va funcionar tal com s’esperava. En l’entrevista prèvia a Ràdio Barberà David Olivares, Oscar Castellví i Betsy Túrnez debatien al voltant dels prejudicis entre el públic més acèrrim al teatre cap als actors coneguts de la televisió i respecte les diferències entre els formats.
Les rialles van acompanyar el conjunt de l’obra i tal com deia Olivares el públic va oblidar qui era sobre l’escenari per passar-s’ho bé com va demostrar l’aplaudiment final.

Podeu escoltar els audio de l'entrevista a Radio Barbera


Enllaç a http://www.radiobarbera.cat/2018/10/01/fantasma-canterville-omple-tmc-linici-temporada/

Josep Maria Pou al TMC

27/09/2018

La setmana passada la Companyia Focus ha realitzat una estada de treball al Teatre Municipal Cooperativa. Moby Dick es l'espectacle que amb Josep Maria Pou de protagonista en el paper del capità Ahab ha realitzar aquestes jornades de preparació de la versió castellana de l'espectacle abans de fer temporada a Madrid.

 

Més informació de l'espectacle  ahttp://www.focus.cat/ca/tea/tour/1239

Un Fantasma al teatre

18/09/2018

 

 El Fantasma de Canterville estrena temporada al TMC.

Un castell a Ascot Anglaterra, les seves velles i carregades estances acullen a una família americana. Un fantasma per defensar l' honor dels Canterville. Tot ja és a punt per començar amb una nova temporada d'espectacles, amb en Joan Pera, l'Elisabet Casanova, Pep Sais, David Olivares, Betsy Túnez i Òscar Castellví. 

Però aquesta temporada el teatre lluirà amb espectacles que ens faran emocionar, riure, reflexionar i gaudir.

Federico García "Gran espectaculo sobre Lorca", és l'espectacle poètic que parteix del flamenc, cinc veus: La guitarra, el cante, el ball, la poesia i els audiovisual es troben per a mostra la relació entre les etapes vitals de l'artista i la seva creació. 

Claudia, és un testimoni real  sobre els "nens robats" durant la dictadura a l'Argentina. Explicat en primera persona per la pròpia protagonista. Amb suport d'un treball periodístic ens portarà imatges reals i projeccions impactants. Un molt bon treball del teatre documental que la Companyia La Conquesta del Pol Sud a portat arreu i ha recollit premis com el Serra d'Or 2016.

Aüc, el só de les esquerdes de les Impuxibles. Aquesta companyia, liderada per les germanes Clara i Ariadna Peya, ja ens va visitar a la Temporada de Tardor de 2017. Ara ens presenten un treball multidisciplinar, amb dansa, musica directe i text. Les violències sexuals i sobre com es mantenen invisibilitzades per desconeixement,  connivència i horror. El moviment té un paper destacat.

Víctor Parrado acaba d'estrenar en el Club Capitol el seu darrer treball " El peliculero". Al TMC presentarà La noche de Parrado. Ell mateix el  defineix com un monòleg de bon rotllet, ple d'energia i visió positiva. Per passar-ho molt bé, si ens agraden els acudits i les situacions quotidianes amb xispa.

Giorquestra, Música de Cinema, ens portà un repertori de les millors bandes sonores. Harry Potter, Indiana Jones, ET, Star Wars, Casablanca, La llista de Schindler,.. Dirigirà i presentarà la sessió Marc Timón, que es un jove compositor i músic que actualment treballa a Hollywood en l'orquestració de música per a pel·lícules i series de TV

Pel que fa als espectacles familiars, tindrem tres propostes: 

La Gallina dels ous d'or de la Cia ZumZum Teatre ens porta un compte clàssic en una miscel·lània de personatges actors i titelles i una escenografia molt treballada. 

Encantades és un espectacle musical on dues fades,  que no saben ni que ho son,  es presenten a un concurs  Ens introdueix al món de l'òpera a traves de les llegendes .

The penguins en farà ballar damunt la Lluna. Un espectacle concert  de banda amb ritmes jamaicans per a gaudir de molta música en directe pels petits i grans. Bateria, baix, guitarra, teclats, veus, trompeta, saxo trombó, percussió i molta marxa.  

 


Programa - llibret


Notícies anteriors:    1  2  3...  …  »   

Ajuntament de Barberà del Vallès

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona

Com arribar?

© 2018 Teatre Municipal Cooperativa Plaça Cooperativa, 5 - 08210 Barberà del Vallès (Barcelona)  -   CIF P0825200I  -   emailEmpresa
Avís legal i política de privacitat  |  RSS