Teatre Municipal Cooperativa
Veure tota la programació

Notícies

La Dansa de la Venjança baixa el teló de la temporada

21/05/2019

La Laia Marull i el Pablo Derqui es varen apropar al límit de l'escenari. Allà on les llums il·luminen les seves figures i només s'escolta el soroll dels aplaudiments d'un públic entregat. Finalitzava la Dansa de la Venjança i, amb l'actuació, la programació oficial de la temporada.

Però tot començà una estona abans. Era una nova tarda de teatre. Una, com tantes altres. Els espectadors arribaven amb les entrades a les mans mentre d'altres esperaven, pacientment, a la cua de les taquilles. Rostres tranquils, relaxats. Els acomodadors els ajudaven a trobar la seva butaca i, amb el públic perfectament distribuït, s'apagaren les llums; s'aixecà el teló.

Va ser com un cop de porta. Fort, eixordador, intimidant. Una obra psicològica per viure de primera mà les diferents situacions familiars portades al límit. Crits, plors, somriures, humiliacions... Un ventall de sentiments i emocions per induir a la reflexió de tots els presents. La supèrbia actuació dels actors i una fantàstica direcció del Pere Riera van derivar en l'èxit absolut de l'obra de Jordi Casanovas.

Les cares dels espectadors havien canviat a la sortida del teatre. El somriure nerviós, els gestos de sorpresa i aprovació, els comentaris sobre diferents moments de l'obra... La sala es va buidar per deixar pas al més absolut dels silencis. Per l'escenari havia passat un vendaval i ja només quedava la tranquil·litat d'un gran final de temporada.

L'homenatge a Pau Casals enlluerna el TMC

16/05/2019

L'esdeveniment s'inicià amb una interpretació d'una peça de J. S. Bach a càrrec de la Paula Sánchez Lahoz, violoncel·lista i col·laboradora de la Fundació Pau Casals. Uns minuts que varen servir per encaminar la introducció de l'homenatge.

L'acte, que va comptar a l'assitència de gairabé 250 persones, va estar conduít pel Joan Pera, conegut i reconegut actor que va encarnar a Pau Casals en un dels seus projectes cinematogràfics.

Després de les presentacions a la pantalla del TMC, es va publicar un vídeo commemoratiu de Casals i es va donar pas a les converses que els diferents ponents van aportar tots els seus coneixements en un diàleg cultural molt interessant.

Els participants en aquest diàleg varen ser el Joan Pera, actor i conductor del mateix, el Josep Jordi Bofill, rector de la Parròquia de Santa Maria de Barberà del Vallès, la Maria Teresa Sánchez Costa, membre de l'Associació d'Història de Barberà del Vallès, el Joaquim Rabasseda, Cap del Departament de corda de l'ESMUC, i el Jordi Pardo, director general de la Fundació Pau Casals

Quan el diàleg va finalitzar, l'Escola Municipal de Música va interpretar dues peces de la seva Orquestra de Corda, sota la direcció del Quim Giménez.

Sílvia Fuster Alay, alcaldessa de Barberà del Vallès, va cloure l'acte donant les gràcies a tots els participants i va destacar el conveni de col·laboració amb la Fundació que permetra a tots els ciutadans de Barberà del Vallès l'accés gratuït a la Casa Museu de Pau Casals a la vila de Sant Salvador del Vendrell

Finalment, la Paula Sànchez Lahoz va interpreta el Cant dels Ocells, en un  moment de solemnitat i  gran reconeixament a la  aportació musical i humana de Pau Casals.

La Dansa de la Venjança es prepara per fer esclatar el TMC

16/05/2019

Encara es respira un ambient de pau a les instal·lacions del TMC. Els passadissos romanen en silenci i la tranquil·litat, dèbil i fràgil, envolta l'escenari principal. Però aquests minuts de calma estan a prop d'esclatar pels aires i aleshores seran la inquietud i l'angoixa, els sentiments que s'apoderin del nostre públic.

Perquè ja només queda un dia perquè el Pablo Derqui i la Laia Marull, Roger i Clàudia a la Dansa de la Venjança, alliberin la ràbia acumulada d'un divorci que, fins a l'últim moment, havia estat més aviat pacífic.

L'obra de Jordi Casanovas, i dirigida per Pere Riera, promet sentiments i emocions en tots aquells espectadors que s'acostin a presenciar el conflicte psicològic que protagonitzaran els actors.

No us perdeu l'última funció de la programació oficial de la temporada! Per comprar les entrades, premeu l'enllaç que apareixerà a continuació. Us esperem!


Enllaç a Entrades disponibles!Un nou conveni cultural entre la Fundació Pau Casals i Barberà del Vallès

08/05/2019

L'Ajuntament de Barberà i la Fundació Pau Casals (Premi Cultura 2018) han signat un conveni molt favorable pels nostres ciutadans. L'esdeveniment que se celebrarà el dimecres 15 de maig a les 19.00 hores és el punt de partida d'aquesta nova relació cultural.

A partir d'aquest moment, tothom qui ho desitgi podrà assistir a la Vil·la Casals, situada a Sant Salvador (El Vendrell), convertida en museu i dirigida per la mateixa Fundació. A més l'entrada serà gratuïta sempre que acrediti documentalment (a través del DNI, passaport, certificat d'empadronament, ...) que resideix a la nostra ciutat.

L'acord s'ha produït en el marc del programa "Pau Casals i els Municipis de Catalunya" i té com a objectiu garantir que el músic continuï essent un dels referents de la memòria col·lectiva.

Així doncs, els ciutadans de Barberà podran visitar un dels deu millors museus d'Europa dedicats a un músic i gaudir d'un servei de vocació pública obert tot l'any. Per tant, sempre que ho desitgin, podran passejar per la biografia i el llegat humanístic i musical del mestre.

A més de la preservació, la Fundació també promou la difusió dels valors de la música i el seu compromís amb la dignitat de les persones, i desenvolupa projectes de suport a joves violoncel·listes.


Enllaç a Més informació a paucasals.org

Barberà rendeix homenatge a Pau Casals

08/05/2019

Quan pensem en Pau Casals és inevitable passar per alt que va ser un dels millors violoncel·listes del segle XX. A més, Casals està reconegut, internacionalment, com un dels millors directors d'orquestra i intèrprets de la seva època.

Per això, el dimecres 15 de maig a les 19.00 hores, amb la conducció de la Fundació Pau Casal, Barberà del Vallès se sumarà a la promoció de la seva obra com a músic, com defensor dels drets humans i com a persona. L’acte comptarà amb un diàleg sobre Pau Casals conduït pel conegut actor Joan Pera en el que hi participaran: Josep Jordi Bofill, rector de la parròquia de Santa Maria, Maria Teresa Sánchez Costa, membre de l'Associació d'Història de Barberà i professora de l'Institut La Romànica, Joan Pera premiat com a millor actor al festival de cinema de Seül i nominat als Golden Nymph Awards de Televisió de Montecarlo pel seu paper de Pau Casals a la pel·lícula "Pau, la força d'un silenci", el doctor Joaquim Rabaseda: compositor, llicenciat en Història de l'Art per la Universitat de Girona, i en Història i Ciència de la Música per la Universitat de Granada, doctor per la Universitat Autònoma de Barcelona i Cap del Departament de Musicologia de l'Escola Superior de Música de Catalunya ESMUC, i el director general de la Fundació Pau Casals, Jordi Pardo Rodríguez. La música anirà a càrrec de l'alumnat de l’Escola Municipal de Música i de la violoncel·lista Paula Sánchez Lahoz de la Fundació Pau Casals.

Perquè més enllà de la seva extraordinària carrera com a músic, Casals també es va dedicar de manera incansable en la defensa de la pau i la llibertat. Durant la seva vida, va portar a terme nombrosos concerts benèfics, es va implicar en accions humanitàries i va intervenir en diverses ocasions a les Nacions Unides. Totes aquestes accions farien de Pau Casals, un home de Pau.

L'accés a l'esdeveniment serà gratuït tot i que s'haurà d'accedir amb el tiquet corresponent. El podeu venir a recollir a partir d'avui en els horaris habituals de taquilles (dimarts d'11.30 a les 13.30 hores i dimarts, dijous i divendres de 17 a 20.30 hores).


Enllaç a http://www.paucasals.org/ca/Introduccio/

La Dansa de la Venjança: La batalla es viurà al TMC

07/05/2019

S'acosta l'última funció de la temporada al Teatre Municipal Cooperativa. El divendres 17 de maig, a partir de les 20.30 hores, el conflicte es traslladarà a Barberà del Vallès. La Dansa de la Venjança és un thriller psicològic de Jordi Casanova on l'amor s'acaba i comença la guerra. Dirigits pel Pere Riera, la Laia Marull i el Pablo Derqui protagonitzaran una batalla campal que farà trontollar la ment dels espectadors.

La Dansa de la Venjança tracta la separació d'una parella després d'anys de matrimoni. El divorci els obliga a resoldre com s'han de repartir les hores del fill menor d'edat. Ho pacten i ho resolen serenament. Però, a la mateixa llar en què van fundar la vida i la història comuna, i quan només els quedava un bon comiat, els acords es trenquen i tot salta pels aires.

"El que unia desuneix, el munt d’afectes es transforma en un cúmul de retrets, i la llar que protegia ara obre les portes a la violència i a la tragèdia", escriu Riera.

Què seríem capaços de fer si ens portessin al límit? Casanovas es planteja sovint el text teatral com un malson que ens permet experimentar com viuríem una situació extrema o terrorífica que no estem preparats per afrontar en la vida real.

La Dansa de la Venjança ha estat un èxit a La Villarroel. "Marull i Derqui es deixen la pell", assegura Javier Pérez Senz, a El País. "És directa com un cop de puny. Un nus a l'estómac", reflexiona Jordi Bordes a El Punt Avui. "Un gran duel interpretatiu", sentencia Santi Fondevila al diari Ara.

Ens espera una funció plena de sentiments i emocions que de ben segur farà reflexionar als espectadors del TMC. Com acabarà la batalla matrimonial? Vine a descobrir-ho!


Enllaç a Compra la teva entrada!La BGKO ofereix un gran espectacle sobre l'escenari del TMC

03/05/2019

Ens despertàvem, a Barberà, amb núvols sobre el cel i bassals sota els nostres peus. La pluja feia acte de presència a la vigília del cap de setmana. Però el que acostuma a ser un dia gris i humit s'ha omplert de llums, sons i sabors propis de la tradició balcànica tan bon punt la BGKO ha sortit a l'escenari del TMC.

Durant gairebé dues hores, els més de 300 assistents que hi havia al pati de butaques han pogut gaudir de les noves cançons que conformen el nou disc de la Barcelona Gipsy Balkan Orchestra i pel qual estan portant a terme la gira de presentació "Avo Kanto". Però a més, també han sonat els temes més reconeguts de discos anteriors com Od Ebra do Dunava.

Precisament, tal com es desprèn de la seva web, "Avo Kanto" significa "les cançons dels avis" en llengua esperanto. Per això, els diferents temes que conformen el nou treball són versions de cançons tradicionals que han estat - i encara ho són - interpretades de generació en generació.

"Guarden al seu interior el poder d'evocar els sentiments més profunds de l'ésser humà. Avui arriben directes al nostre cor i a la nostra ànima", es pot llegir al seu espai web. No trobaríem una descripció més encertada per reflectir el que transmet "Avo Kanto".

Cap assistent ha sortit decebut del Teatre Municipal Cooperativa. Abandonen la sala impregnats de tradició i de diferents cultures com el klezmer i la romaní. De tornada cap al seu habitatge, encara poden sentir les genuïnes composicions a la seva pell. Barberà es va despertar gris i va marxar a dormir amb nous colors. Va ser una gran manera de començar el cap de setmana.

La inconfusible música de BGKO sonarà al TMC

30/04/2019

Resten pocs dies perquè pugueu escoltar a BGKO sobre l'escenari principal del Teatre Municipal Cooperativa. El divendres 3 de maig, a partir de les 20.30, la Barcelona Gipsy Balkan Orchestra convertirà el nostre espai en un reducte cultural perquè puguem gaudir dels timbres i sabors de la tradició klezmer i romaní i la música balcànica. A través de composicions úniques, la banda oferirà un gran espectacle de gairebé dues hores.

La formació internacional de músics amb base a Barcelona està despertant l’interès arreu del món amb interpretacions genuïnes de la música tradicional dels Balcans, l’Orient Mitjà i la Mediterrània. Tant és així que, abans de fer sonar els seus ritmes a Barberà, la BGKO haurà actuat a Turquia. A més, durant l'estiu se'ls espera als Estats Units, Polònia, Bòsnia i Hercegovina, i Albània.

La Sandra Sangiao, nascuda a Santpedor, és la veu i l'ànima d'una banda també composta pel Dani Carbonell, l'elegant clarinetista sabadellenc. El Mattia Schirosa, acordionista nascut a Itàlia, aporta visió i bogeria. El Julien Chanal, guitarrista provinent de França, és l'amabilitat i la creativitat de la formació mentre que l'ivan Kovacevic, contrabaixista serbi, hi posa el cor, l'experiència i la força. El Stalios Togias, percussionista arribat de Grècia, condueix la música amb el ritme i l'Olaxandr Sora, violinista nascut a Ucraïna, culmina amb l'estil clàssic i virtuós.

El concert del divendres vinent s'emmarca en la gira "Avo Kanto Tour", a través de la qual presenten el seu nou treball d'estudi.


Enllaç a Compra la teva entrada!

Notícies anteriors:    1  2  3...  …  »   

Ajuntament de Barberà del Vallès

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona

Com arribar?

© 2019 Teatre Municipal Cooperativa Plaça Cooperativa, 5 - 08210 Barberà del Vallès (Barcelona)  -   CIF P0825200I  -   emailEmpresa
Avís legal i política de privacitat  |  RSS