Teatre Municipal Cooperativa
Veure tota la programació

Notícies

Un Fantasma al teatre

18/09/2018

 

 El Fantasma de Canterville estrena temporada al TMC.

Un castell a Ascot Anglaterra, les seves velles i carregades estances acullen a una família americana. Un fantasma per defensar l' honor dels Canterville. Tot ja és a punt per començar amb una nova temporada d'espectacles, amb en Joan Pera, l'Elisabet Casanova, Pep Sais, David Olivares, Betsy Túnez i Òscar Castellví. 

Però aquesta temporada el teatre lluirà amb espectacles que ens faran emocionar, riure, reflexionar i gaudir.

Federico García "Gran espectaculo sobre Lorca", és l'espectacle poètic que parteix del flamenc, cinc veus: La guitarra, el cante, el ball, la poesia i els audiovisual es troben per a mostra la relació entre les etapes vitals de l'artista i la seva creació. 

Claudia, és un testimoni real  sobre els "nens robats" durant la dictadura a l'Argentina. Explicat en primera persona per la pròpia protagonista. Amb suport d'un treball periodístic ens portarà imatges reals i projeccions impactants. Un molt bon treball del teatre documental que la Companyia La Conquesta del Pol Sud a portat arreu i ha recollit premis com el Serra d'Or 2016.

Aüc, el só de les esquerdes de les Impuxibles. Aquesta companyia, liderada per les germanes Clara i Ariadna Peya, ja ens va visitar a la Temporada de Tardor de 2017. Ara ens presenten un treball multidisciplinar, amb dansa, musica directe i text. Les violències sexuals i sobre com es mantenen invisibilitzades per desconeixement,  connivència i horror. El moviment té un paper destacat.

Víctor Parrado acaba d'estrenar en el Club Capitol el seu darrer treball " El peliculero". Al TMC presentarà La noche de Parrado. Ell mateix el  defineix com un monòleg de bon rotllet, ple d'energia i visió positiva. Per passar-ho molt bé, si ens agraden els acudits i les situacions quotidianes amb xispa.

Giorquestra, Música de Cinema, ens portà un repertori de les millors bandes sonores. Harry Potter, Indiana Jones, ET, Star Wars, Casablanca, La llista de Schindler,.. Dirigirà i presentarà la sessió Marc Timón, que es un jove compositor i músic que actualment treballa a Hollywood en l'orquestració de música per a pel·lícules i series de TV

Pel que fa als espectacles familiars, tindrem tres propostes: 

La Gallina dels ous d'or de la Cia ZumZum Teatre ens porta un compte clàssic en una miscel·lània de personatges actors i titelles i una escenografia molt treballada. 

Encantades és un espectacle musical on dues fades,  que no saben ni que ho son,  es presenten a un concurs  Ens introdueix al món de l'òpera a traves de les llegendes .

The penguins en farà ballar damunt la Lluna. Un espectacle concert  de banda amb ritmes jamaicans per a gaudir de molta música en directe pels petits i grans. Bateria, baix, guitarra, teclats, veus, trompeta, saxo trombó, percussió i molta marxa.  

 


Programa - llibret


Espectacles Tardor 2018

27/07/2018

Ja disposem  de la nova programació de la Temporada de Tardor. 

Tota la informacio a la pàgina del teatre.

Vacances a l'agost. 


Arxiu adjunt en PDF

Enllaç a Teatre Municipal Cooperativa

Mozart visita el TMC

25/05/2018

Mozart visita el TMC de la mà de Proyecto Beta i el seu espectacle 'Íntims Mozart'

Aquest cap de setmana finalitza la temporada del Teatre Municipal Cooperativa amb la representació de Les noies de Mossbank Road, de Bito Produccions.

El passat 12 de maig, el Teatre Municipal Cooperativa va acollir un espectacle diferent, que va fer les delícies del públic assistent. Es tractava d'Íntims Mozart, de Proyecto Beta, que van mostrar la seva proposta de barrejar música i teatre per anar desvetllant la figura del conegut compositor Wolfgang Amadeus Mozart a través de la seva història personal i les seves composicions musicals.

Amb una posada en escena senzilla però molt propera al públic, que va omplir totes les butaques disponibles sobre l'escenari a petita distància dels i les intèrprets musicals, l'espectacle va anar avançant amb peces emblemàtiques i altres no tan conegudes del compositor austríac i del relat de les seves vivències en primera persona a partir de textos escrits pel propi nen prodigi, a càrrec de l'actor Jordi Romaguera.

Abans de començar l'espectacle, Ràdio Barberà va poder conversar amb Proyecto Beta per tal de conèixer com va sorgir aquesta idea: "Posem unes llums com si estiguéssim al menjador de casa i amb un personatge que va relatant coses, és molt més atractiu i intentem que es faci més gran l'aforament de la música clàssica, aconseguim que vingui gent que mai aniria a un concert de música clàssica, i amb aquest format íntim intentem apropar la vida del compositor, el seu dia a dia, basant-nos en les cartes que Mozart escrivia a la seva família".

Respecte a la proximitat amb el públic, la companyia ho valora positivament: "Ens agrada, la música la fem pel públic, i ens agrada mirar al públic quan estem tocant i veure la comunicació, es toca diferent quan es veu que hi ha un feedback, i més amb una formació de cambra en petit format és emocionant".

Al final de l'espectacle, el sextet va rebre una gran ovació per part del públic congregat, i es va obrir un torn de paraula per tal que les persones assistents poguessin preguntar aquells dubtes i curiositats que havien sorgit durant la nit. L'actuació va finalitzar amb una selfie col·lectiva que va aplegar a la companyia Proyecto Beta i al públic, en una imatge molt divertida que mostrava la bona sintonia sobre l'escenari.


Final de temporada amb Les noies de Mossbank Road

Aquest divendres dia 25 de maig (21.30h), el Teatre Municipal Cooperativa aixeca el teló del darrer espectacle de la temporada amb Les noies de Mossbank Road, de Bito Produccions.

Les noies de Mossbank Road és una història que ens parla d’amistat, de l’amistat que sorgeix en un espai de llibertat com és un pis d’estudiants, lluny del pes de la família. I és en aquesta casa d’estudiants, entre els 18 i els 19 anys, que les tres protagonistes faran "l’estirada" juntes, i juntes tastaran la llibertat de poder descobrir qui són més enllà del que la família o l’entorn han projectat damunt de cadascuna d’elles. Seran només un parell d’anys, però el que compartiran serà tan pur, tan de veritat, que aquests anys les marcaran per sempre. D'aquesta manera, el públic barberenc podrà gaudir d'aquesta obra, escrita per Amelia Bullmore, traduïda per Roser Batalla, dirigida per Sílvia Munt i Quevedo i interpretada per les actrius Clara Segura i Crespo, Marta Marco i Viñas  i Daniela Feixas Conte.

Les entrades es poden adquirir a la web del Teatre Municipal Cooperativa.


Acaba la V Mostra de Teatre Amateur amb El show debe continuar de la companyia de teatre La Llauna

El proper dissabte 2 de juny (21.30h), també finalitza la V Mostra de Teatre Amateur, amb el darrer espectacle programat, El show debe continuar, de la companyia de teatre amateur barberenca La Llauna.

Sinopsi: Quan era petita, el seu pare li va deixar d'herència una Gran Sala d'Espectacles. Transcorreguts 30 anys, la Sala està plena de decadència. Ja no hi ha artístes i ni públic. Ella pensa en vendre la Sala, però la seva ajudant sempre l'ha animat i, amb les seves amistats, l'infon la força per a tornar-la a aixecar. Ella tindrà per missió allò que el seu pare li va encomanar: "El show ha de continuar".

Les entrades es poden adquirir a la web del Teatre Municipal Cooperativa.
Barberà del Vallès, maig de 2018

El TMC rep un Guimerà entre ombres amb 'Sol Solet' de Teatres en Xarxa i el TNC, i continua la temporada amb música clàssica

17/05/2018

El passat divendres 4 de maig, el Teatre Municipal Cooperativa va acollir la representació de Sol Solet, una coproducció entre Teatres en Xarxa i el Teatre Nacional de Catalunya.

Sol solet és un text del conegut dramaturg Àngel Guimerà i Jorge que, malgrat els ressons infantils que pugui tenir el títol, fa referència a la soledat del protagonista que es veurà immergit en un triangle de passions mal resoltes que farà aflorar les contradiccions irresolubles de l’ànima humana. Un drama versionat i dirigit per Carlota Subirós Bosch i interpretat per Mercè Arànega, Laura Aubert, Javier Beltran, Pepo Blasco, Roger Casamajor Esteban, Oriol Genís Vilà, Antònia Jaume i Ramon Pujol.

Abans de pujar a l'escenari, tot l'elenc va atendre als micròfons de Ràdio Barberà, per tal de comentar com estaven vivint la gira per diferents teatres catalans.

"Està molt bé que el TNC giri coses amb la col·laboració de Teatres en Xarxa, hi ha la feina d'adaptar el muntatge a espai, però l'acollida està sent molt bona, al principi el públic es queda sobtat, però entren en la funció i s'enganxen", va confessar l'actor Javier Beltran.

Pel que fa al text, cal recordar que és una de les obres més desconegudes del dramaturg català. "És un text de 1904, que quan es va estrenar al Romea va tenir crítiques dolentes per la violència explícita, però ens hi hem trobat molt bé i hen intentat que tot i sent un clàssic, ressoni ara", va continuar l'actor Javier Beltran. "Amb la Carlota vam fer tota una feina prèvia, de trobar les relacions entre tots i totes a partir del moviment i d'exercicis, per no enfrontar-nos directament al text i que ens fes por, i ens ha ajudat a veure'l des de nosaltres mateixos, des d'avui en dia, amb uns temes que en realitat, encara que estigui escrita fa temps, ressonen d'una manera diferent a com van estar escrits", va comentar l'actor Ramon Pujol.

"La proposta és contemporània, defuig d'un teatre realista que proposa en un principi el text de Guimerà per buscar altres coses", va subratllar l'actriu Antònia Jaume. "Tota la part costumista que solen tenir aquestes obres i en aquesta té molta incidència, això ho ha tret la Carlota, directament. El que queda és el que va escriure Guimerà, no hem canviat ni una coma, però sí que ha tret tot allò que al públic li tira enrera perquè no té res a veure amb nosaltres. Però els grans drames i les grans passions són les mateixes. Quan es parla d'una passió pura és igual que sigui de fa 500 anys o d'ara", va sentenciar l'actriu Mercè Arànega.

Les passions i les tensions van ser les protagonistes sobre l'escenari, i van mantenir expectant al públic barberenc que va observar com s'anaven desenvolupant els fets fins el desenllaç, que va complir amb les expectatives i va fer aplaudir de valent tota la platea.


La temporada del TMC continua amb 'Íntims Mozart'

Aquest dissabte dia 12 de maig (21.30h), el Teatre Municipal Cooperativa acull l'espectacle de música clàssica Íntims Mozart, de Proyecto Beta.

Aquest muntatge aproparà al públic barberenc a la persona i la música que s’amaguen darrere el nen prodigi. El propi Mozart serà qui vagi descobrint petits bocins de la vida que hi havia amagada dins les cartes que escrivia. Amb una barreja de música i veu per iniciar un viatge per la vida del compositor.

Aquest espectacle és de proximitat, i compta amb un aforament reduït. Les entrades es poden adquirir al web del Teatre Municipal Cooperativa.El Teatre Municipal Cooperativa representarà 'Sol solet', coproduïda per Teatres en Xarxa i el Teatre Nacional de Catalunya

20/04/2018

L'espectacle es durà a terme el 4 de maig a les 21.30h.

El passat divendres, 2 de març, el Teatre Nacional de Catalunya va acollir la presentació pública de l'obra Sol solet, en un acte en el qual va assistir tot l'elenc de l'espectacle, i representants dels municipis que conformen Teatres en Xarxa (Barberà del Vallès, El Vendrell, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi de Llobregat, Sant Joan Despí, Tordera i Llinars del Vallès), entre els quals es trobava l'alcaldessa de Barberà del Vallès, Sílvia Fuster Alay.

Sota la direcció de Carlota Subirós Bosch, Sol solet s’estrenarà al Teatre Nacional de Catalunya (TNC) durant aquesta setmana. La participació de Teatres en Xarxa en la coproducció de l’espectacle permetrà que posteriorment giri per diversos equipaments teatrals de Catalunya. Serà a partir de l’abril, en una gira que recorrerà els set teatres dels municipis participants. A Barberà del Vallès, Sol solet arribarà el 4 de maig a les 21.30h al Teatre Municipal Cooperativa i les entrades ja es poden adquirir a la web del TMC.

Sol solet és un text d’Àngel Guimerà que, malgrat els ressons infantils que pugui tenir el títol, fa referència a la soledat del protagonista que es veurà immergit en un triangle de passions mal resoltes que farà aflorar les contradiccions irresolubles de l’ànima humana. Un drama versionat i dirigit per la Carlota Subirós Bosh i interpretat per Mercè Aránega, Laura Aubert, Javier Beltran, Pepo Blasco, Roger Casamajor Esteban, Oriol Genís Vilà, Antònia Jaume i Ramon Pujol.

Aquesta és la quarta ocasió que Teatres en Xarxa col·labora amb el TNC en la coproducció i gira d’un espectacle de la temporada. En aquest cas, ho fan amb Sol solet; la temporada passada ho van fer amb La fortuna de Sílvia; i en anteriors edicions amb Maria Rosa d’Àngel Guimerà i Tirant lo Blanc de Joanot Martorell.


Enllaç a Comprar entrades

Maria Arnal i Marcel Bagés presenten '45 cerebros y 1 corazón' al Teatre Municipal Cooperativa

20/04/2018

El proper divendres dia 20 d'abril (21.30h), el Teatre Municipal Cooperativa oferirà el concert de Maria Arnal i Marcel Bagés, presentant les cançons del seu disc 45 cerebros y 1 corazón.

45 cerebros y 1 corazón (Fina Estampa, 2017) ha estat un dels discos clau de l’any 2017. Ha tingut molt bona acollida tant de públic com de crítica, aconseguint guardons com el de Millor Single Nacional per la revista Rockdelux, Obra Artística de l’any segons els lectors i lectores de Time Out, el Premi Altaveu o el premi Enderrock de la crítica al Millor disc de cançó d'autor de 2017. Darrerament, han triomfat a la desena edició dels Premios MIN de la Música Independiente, amb els guardons de Millor àlbum nacional, Millor cançó per 'Tú que vienes a rondarme', Millor artista emergent i Millor àlbum pop 2017.

La vocalista de Badalona i el guitarrista de Flix continuen la cadena de transmissió de la música popular de la millor manera possible: tot creant cançons pròpies que s’incorporen al seu projecte de remescla de gravacions de camp, arxius digitalitzats i fonoteques de la Península Ibèrica.

Després de tot un any ple de concerts, arriben al Teatre Municipal Cooperativa en un moment excel·lent per gaudir de tot allò que 45 cerebros y 1 corazón suggereix en la versió augmentada que dona la música en directe.

Les entrades ja es poden adquirir al Teatre Municipal Cooperativa


Enllaç a Comprar entrades

El públic barberenc gaudeix de l'obra 'Víctor Català, la senyoreta de L'Escala'

15/03/2018

La companyia Terratrèmol Produccions fa contemporània la vida de l'escriptora catalana Caterina Albert i Paradís.

El passat dissabte, 10 de març, el Teatre Municipal Cooperativa va acollir un nou espectacle de la temporada: Víctor Català, la senyoreta de L'Escala. En aquesta ocasió, sumant esforços amb l'Oficina de Polítiques de Gènere de l'Ajuntament, afegint la funció a la programació d'activitats per commemorar el 8 de Març, Dia Internacional de les Dones.

Víctor Català, la senyoreta de L'Escala és un muntatge original de Mar Ollé Camats, Magí Canyelles Armengol i Roger Cònsul Porredón, de la companyia Terratrèmol Produccions, que juntament amb Rosa Martínez Sellarès, Pau Vinyoles Romo, Francesc Cardona Peiró i Bernat Tressera Pi, donen vida a la Viqui, una noia del segle XXI que vol ser futbolista professional i que per aquest motiu, pateix una situació de discriminació de gènere.

A les golfes de casa seva trobà un llibre que li farà repensar tota la seva situació, arran de les vivències de l’escriptora Caterina Albert i Paradís, la qual va haver d’usar el pseudònim de “Víctor Català” per a poder realitzar la seva obra literària. La figura de l’autora, tant des d’una veu femenina com des de la del seu alter ego Víctor Català, és el fil conductor ideal per a denunciar, una vegada més, la discriminació de gènere que han patit i pateixen tantes dones al llarg de la Història en els diferents  àmbits de la vida i la societat.

Amb la barreja de diferents disciplines artístiques, com la música en directe, la dansa, les projeccions i la interpretació, la sala va anar entrant en la història i coneixent, entre anècdotes i successos reals, la vida de l'escriptora catalana i la vigència del seu missatge.

Tant el contingut de l'espectacle, com la bellesa en la combinació de totes aquestes disciplines artístiques, va fer possible que el públic barberenc  gaudís, participant activament durant la funció, i aplaudint amb força al final de l'obra. 

A la sortida, bona part del públic va aprofitar per fer-se fotografies amb l'elenc de l'espectacle, en un photocall sota el lema #treutelamàscara.

A la funció, que va omplir un aforament de 105 butaques, un 80% eren dones i un 20% homes.

Venda d'entrades TMC

01/03/2018

Us informem que a partir d'avui 1/03/2018 s'han modificat el sistema de venda d'entrades pels espectacles de la programació del Teatre Municipal Cooperativa i no es podran realitzar pagaments en efectiu.

La compra d'entrades es podrà seguir realitzant a través del canal internet de la pàgina www.tmcbarbera.cat i a taquilla de l'equipament pel sistema de targeta bancària. 

 

Notícies anteriors:    1  2  3...  …  »   

Ajuntament de Barberà del Vallès

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona

Com arribar?

© 2018 Teatre Municipal Cooperativa Plaça Cooperativa, 5 - 08210 Barberà del Vallès (Barcelona)  -   CIF P0825200I  -   emailEmpresa
Avís legal i política de privacitat  |  RSS