Teatre Municipal Cooperativa
Veure tota la programació

Notícies

Nova temporada de teatre 2018

18/12/2017

Us presentem els nous espectacles del Teatre Municipal Cooperativa, que es posaran a la venda a partir del dimarts dia 19 de desembre a la taquilla del teatre i a través d'internet a www.tmcbarbera.cat
El dissabte 27 de gener arriba L'ELECTE amb Roger Coma i Abel Folk, actors molts coneguts en un registre de teatre humor que està tenint un gran recorregut arreu dels teatres de Catalunya.
El 17 de febrer tindrem l'espectacle PARADISE, amb l'equip actoral de la coneguda teleserie de TV3 "Merlí"
El 24 de febrer torna la Companyia Yllana, aquesta vegada amb un resum dels seu 25 anys als escenaris. LO MEJOR DE YLLANA, recupera el bo i millor, sempre divertits i esborrats.
VÍCTOR CATALÀ, LA SENYORETA DE L'ESCALA,  és un espectacle per gaudir de la música, la dansa i el teatre, tot integrat en una obra que versa sobre la vida de la famosa escriptora Caterina Albert. 
Ens parla de la discriminació de gènere, de les dificultats d'una escriptora que va haver d'encobrir la seva personalitat en una aparença d'home per poder donar a conèixer la seva obra. 

També presentem una innovació amb el FESTIVAL ZERO. 
Festival Zero busca la proximitat entre públic i artista, per això practicament la distància no existeix. Es podran veure els 3 espectacles en un mateix cap de setmana amb un abonament de 15€. Obres de teatre i dansa, no gens convencionals, en espais alternatius i amb la complicitat de tots els participants ( artistes i públic). Una experiència única en la seva primera edició. 

En els espectacles familiars us presentem tres propostes:
El llop ferotge de la companyia el Príncep Totilau, una versió nova del conte de la Caputxeta, amb personatges i titelles que creen una divertida aventura del clàssic de sempre.
Sense Paraules és un espectacle per a la 1a infància, molt bonic,  amb dansa i llenguatge gestual. La companyia LaSal ha estat guardonada per aquest meravellós espectacle pensat per introduir als més petits en el mon de les arts escèniques.
La Bleda, es una pallassa que ens presenta un espectacle per a infants, divertit i educatiu. La Superbleda utilitzarà el superpoders, sobretot un que tenim totes les: la imaginació.

I si voleu fer un regal, a la taquilla del teatre us ho vestim les vostres entrades de Nadal.

 


Enllaç a Teatre Municipal Cooperativa ( informació i venda)

El públic barberenc passa de la rialla a l’angoixa amb ‘You say tomato’

17/11/2017

El passat dissabte 11 de novembre, el Teatre Municipal Cooperativa va acollir un nou espectacle amb una comèdia musical You say tomato de la companyia Sala Trono.

Una obra que comença amb rialles i acudits i que poc a poc es va endinsant en retrets de parella entre els dos personatges, el Santi (interpretat per l’actor Joan Negrié), fill d'una nissaga d’orquestristes, i la Rosó (interpretada per l’actriu Anna Moliner), nena prodigi televisiva dels primers 90.

La primera sorpresa se la va portar el públic barberenc, quan es van obrir les portes de la sala gran, ja van trobar-se als dos personatges a l’escenari, fent temps mentre esperen que comenci el seu propi espectacle.

Abans d’això, Ràdio Barberà va poder entrevistar al repartiment de l’obra, i els hi va preguntar sobre com va sorgir la idea d’aquest muntatge que barreja drama i comèdia. “És un homenatge a la Ginger Rogers i al Fred Astaire, en definitiva, tots dos personatges parlen del mateix i el que els hi passa al Santi i a la Rosó és que cadascú parla de la seva situació però en el fons estan parlant del punt de partida de la seva relació i en com estan”, comentava l’actor.

El diàleg còmic de l’obra, que poc a poc va mutant fins a convertir-se en un drama, fa reflexionar al públic sobre el sentit real de l’art en el món en què vivim, la satisfacció i la felicitat en les relacions de parella. “Pots explicar els drames de la vida amb humor i encara fan més mal. Rius i al final de la funció penses en com has pogut riure d’això. Si els personatges ho fan amb transcendència, el públic no fa la dramatització perquè ja s’ha fet sobre l’escenari, en canvi, nosaltres ho fem de forma lleugera al començament i després fem entrar a la gent en un bucle i van caient les rialles i es va fent un silenci brutal fins a l’explosió final”, responia l’actor Joan Negrié.

Preguntats per la seva estada al Teatre Municipal Cooperativa, tant Joan Negrié com Anna Moliner van recordar que fa anys van visitar l’auditori barberenc amb l’espectacle Barcelona.
“Era un espectacle que anava més enllà del teatre, es creava una comunió amb el públic molt emocionant, i això se’ns queda, quan hem entrat hem reconegut el teatre i hem pensat ‘Aquí vam fer Barcelona”, rememorava l’actriu Anna Moliner. “A més, en aquest teatre, que el públic està molt a prop, en aquell espectacle va ser molt xulo amb tot el teatre ple en peu i aplaudint, va ser molt emocionant ”, afegia Joan Negrié.

La propera obra de la temporada de tardor del TMC serà el dissabte 25 de novembre, amb Dansa de mort i un repartiment molt mediàtic: Lluís Soler, Mercè Arànega i Carles Martínez. Les entrades ja es poden adquirir a la web del teatre www.tmcbarbera.cat i a la taquilla (de dimarts a divendres no festius de 17.30 a 20.30h i els dies d’espectacle, dues hores abans).

Cal recordar també que a partir d’aquest dissabte dia 18 de novembre, el TMC acull les representacions de la V Mostra de Teatre Amateur de Barberà del Vallès, una programació que s’allargarà fins el juny de 2018. 

El públic barberenc riu amb l’esbojarrada proposta de circ de 'Rhümia'

17/11/2017

El passat dissabte 28 d’octubre, el Teatre Municipal Cooperativa va acollir la boja proposta de circ, música i humor de Rhum & Cia, que presentava el seu espectacle de clown Rhümia a la nostra ciutat.

Abans de pujar a l’escenari, un dels membres de la companyia, el conegut actor Jordi Martínez Vendrell, va respondre a les preguntes de Ràdio Barberà, sobre l’èxit de l’espectacle: “Ens ho vam plantejar com un homenatge al Monti, un pallasso meravellós, i amb la bona acollida de Rhüm, ens va empènyer a atrevir-nos, i estem molt contents perquè la resposta ha estat més potent encara”.

Encara que generalment, els espectacles de pallassos estan dirigits al públic infantil, a Rhümia es fan acudits i bromes dirigides al públic adult: “La gent no està acostumada, vénen a les funcions amb les criatures i després de veure l’espectacle, s’apropen i et diuen que els hem reconciliat amb el món del pallasso, perquè això que fem costa molt de trobar, fem un espectacle molt teatral però els protagonistes són una família de pallassos i això no és freqüent. Aquesta reconciliació és un altre argument més que tenim com per continuar amb aquesta aventura de Rhüm i Cia”.

Un dels protagonistes de l’obra és la música, que actua com un personatge més dins del muntatge: “A la companyia tenim diversos músics i seria una tonteria no aprofitar aquest talent, i d’altra banda, la música en directe ens ajuda molt creant una atmosfera i un univers. La música és com el pallasso, universal.”

Preguntat per la seva estada al TMC, l’actor Jordi Martínez Vendrell explicava que ja havia visitat la nostra ciutat amb anteriors muntatges: “Ens sentim molt còmodes, és un teatre preciós i molt acollidor, amb la gent a prop, i tant de bo que la gent de Barberà s’acostumi a anar al teatre i tenir grans omplertes, perquè el teatre és com una partida de ping pong, ja que qui està a l’escenari, dóna, però qui està a baix, rep i dóna, i des de dalt de l’escenari, això es nota i s’agraeix”.

La temporada del TMC continua aquest dissabte dia 11 de novembre a les 21.30h amb el muntatge You say tomato, de la companyia Sala Trono. Les entrades ja es poden adquirir a la web del teatre www.tmcbarbera.cat i a la taquilla (de dimarts a divendres no festius de 17.30 a 20.30h i els dies d’espectacle, dues hores abans).

V Mostra Teatre Amateur

05/10/2017

CONVOCATÒRIA per companyies de teatre amateur  que vulguin actuar en el TMC


Període : 
La Secció de Col·lectius Socials i Cultura obre un termini durant el mes de setembre 2017 (del 2 al 20 d'octubre) per rebre projectes que optin a una de les 7 places per representar el seu espectacle al TMC.

Representacions de novembre 2017 al maig 2018.

Condicions 
Que s’ofereixen :
Representació  de l’espectacle al Teatre Municipal Cooperativa. 
Ingressos de públic per la companyia
Ús de l’equipament tècnic del teatre ( en horari prestablert)
Suport i assessorament del personal del teatre per a la planificació de les representacions.
Difusió de l’espectacle. ( per els mitjans municipals)
Plataforma de venda i edició d’entrades. 

Obligacions :
Les companyies han d’assumir el seu compromís de realització de les representacions en el TMC. 
Les companyies es faran càrrec de la producció escenogràfica, vestuari, atrezzo, etc. necessari pel seu espectacle.
Les companyies es faran responsables de la realització hauran de  cobrir  la despesa  dels Serveis amb càrrec al grup/entitat que se'n puguin derivar:
Tècnic/a pel muntatge i realització (operador de llum/só).
Altres recursos (per ampliació de servies a requeriment de la companyia).

Sol·licitud (documents a presentar:
Per a la presentació i selecció ( veure bases)
IDENTIFICADOR  DADES DE L'ENTITAT / GRUP DE TEATRE
PROJECTE  
PROMOCIÓ A CÀRREC DEL GRUP/ CIA
ACORD DE PARTICIPACIÓ A LA MOSTRA DE TEATRE AMATEUR I ACCEPTACIÓ DE CONDICIONS.
SOL.LICITUD DE DADES BANCÀRIES ( documentació complementària - posterior a la selecció d'espectacles)

Altres :
Les companyies admeses participaran en una jornada de presentació de la Mostra, amb tots els grups seleccionats.

 Més informació i enviament de projectes:
En el període d'admissió de propostes. 

email :  mostrateatrebarbera@gmail.com
 
Podeu descarregar condicions i el models a  https://drive.google.com/drive/u/2/folders/0BwRTbFo1ijDiNGl1OVhyQnBYTmM

 
Telèfon : 93 729 71 71 Secció de Col·lectius socials i Cultura

web del Teatre Municipal Cooperativa : www.tmcbarbera.cat,  

L’equip del TMC  es posarà en contacte amb les companyies per comunicar la seva decisió i establir un calendari de treball. 

Accions i xerrades als instituts Can Planas i Bitàcola

19/10/2017

Els actors Sergi Buka a l'Institut Can Planas i Jordi Martínez a l'Institut Bitàcola han realitzat dues accions-xerrada amb l'alumnat dels instituts.

Les sessions estan promogudes pel programa Flip-art de la Diputació de Barcelona, el Teatre Municipal Cooperativa i la Regidoria de Joventut de la Ciutat.

Els actors van estar als instituts en dues xerrades molt participatives per part de l'alumnat on el principal atractiu és la proximitat amb una voluntat de promocionar la participació en les programacions culturals de la ciutat.

El programa Flip-art  aplega diferents artistes que es posen a disposició dels jovent per tal d'explicar la seva experiència i la seva vocació.

Sergi Buka  i Jordi Martínez estan integrats a la programació d'aquesta Tardor 2017 en el TMC.

El passat dia 7 d'octubre es va poder veure l'espectacle Lucis et Umbrae de Sergi Buka, un treball sobre el món de la màgia l'il·lusionisme i la llanterna màgica.

El seu torn l'espectacle Rhümia amb Jordi Martínez ( Rum & Cia) està programat pel dissabte 28 d'octubre a les 21'30h. Aquesta obra de circ,  amb pallassos, cançons i música en directe està nominat al millor espectacle de teatre familiar. I com la mateixa companyia defineix: el riure, l'arma més poderosa de la felicitat, s'amaga sota un nas vermell.


 

‘Lucis et Umbrae’, l’il·lusionisme arriba al Teatre Municipal Cooperativa

19/10/2017

A l’espectacle es va fer servir una llanterna màgica
amb plaques de més de 150 anys d’antiguitat.

El passat dissabte 7 d’octubre, la temporada de tardor del Teatre Municipal Cooperativa va continuar amb l’espectacle d’il·lusionisme ‘Lucis et Umbrae’, escrit i interpretat per Sergi Buka. 

En un escenari on no tot semblava el que era, Sergi Buka es va transformar en Robertson, un visionari d’èpoques passades, capaç de fer màgia amb les seves mans i els objectes més quotidians, apareixent i desapareixent de l’escena per a la sorpresa del públic.

La història s’emmarca en un viatge de la mà d’un calidoscopi i tres germanes perdudes en el temps, per reviure una sessió de llanterna màgica i de fantasmagoria amb elements d’una col lecció original de plaques per a llanterna màgica, amb més de 150 anys d’antiguitat. 

L’il·lusionista va estar acompanyat, en tot moment per l’actriu Rosa Serra, qui donava vida a les tres germanes i compartia la narració de l’espectacle, i la música en directe del piano de Jordi Sabatés, que ajudava al públic a endinsar-se en un passat tenebrós i ple d’ombres.

Abans de l’inici de l’espectacle, Sergi Buka va ser entrevistat per Ràdio Barberà. “Poca gent sap el que és la llanterna màgica, i amb la seva invenció, s’aconsegueix crear tot un imaginari i portar al món terrenal tot un món que estava a l’inconscient”, explicava l’il·lusionista Sergi Buka. “Una de les gràcies de l’espectacle és poder fer servir material original, plaques que tenen entre 150 i 200 anys, pintades a mà sobre vidre. Hi ha paisatges, però les primeres imatges que es van projectar van ser dimonis, fantasmes, éssers del més enllà. Són els mags els primers que projecten aquest tipus d’imatges amb l’aparell amagat, com un secret, com una trampa”, va continuar Sergi Buka.

“Fa més de 20 anys que tinc aquest espectacle al cap, quan començo amb les ombres xineses, investigo i em trobo amb la llanterna màgica i tinc la inquietud d’adquirir material que pogués fer servir per muntar, el dia de demà, un espectacle, ja que aquestes imatges van ser pintades per estar projectades”, afegia Sergi Buka.


En la seva visita a Barberà del Vallès, la companyia ha aprofitat l’estada al Teatre Municipal Cooperativa per acabar d’ajustar l’espectacle al format de gira que durant el mes d’octubre continuarà representant en altres teatres. “Quant surts del Teatre Nacional de Catalunya per fer gira, s’ha de fer un espectacle que es pugui moure i traslladar, i ens han vingut molt bé aquests dies a Barberà per adaptar l’espectacle, ajustar coses, fer-lo créixer, i hem aprofitat aquests dies per deixar-lo a punt, ha estat una experiència molt bona”, assegurava Sergi Buka.

La temporada de tardor del TMC continuarà el proper dissabte 28 d’octubre (21.30h) amb l’espectacle Rhümia de Rhum & cia. Les entrades ja es poden adquirir a la web del teatre www.tmcbarbera.cat i a la taquilla (de dimarts a divendres no festius de 17.30 a 20.30h i els dies d’espectacle, dues hores abans).


Barberà del Vallès, octubre de 2017

Exhaurides les entrades per Dàmaris

11/10/2017

El concert de Dàmaris Gelabert i la seva Banda! programat pel dia 5 de novembre ha exhaurit totes les entradres. MOLTES GRÀCIES! 

L’humor de ‘Dos’ omple de rialles el TMC

05/10/2017

Els actors David Fernández i Juanra Bonet fan de l’absurd el seu leitmotiv i aconsegueixen divertir al públic local amb les seves ocurrències.

El passat dissabte 30 de setembre, el Teatre Municipal Cooperativa es va omplir de gom a gom per donar el tret de sortida a la temporada de tardor 2017. Ho va fer amb l’espectacle ‘Dos’, de la companyia Iria Producciones, dirigit i protagonitzat pels coneguts actors Juanra Bonet i David Fernàndez.

A ‘Dos’, els actors es van convertir en dos vigilants de seguretat que es veuen obligats a entretenir el públic mentre arriben els suposats actors famosos. Amb aquest plantejament, se succeeixen gags i improvisacions que barregen humor, música i teatre, sempre buscant el somriure dels i les espectadores barberenques.

Abans de sortir a l’escenari, van atendre la visita de Ràdio Barberà i van explicar algunes curiositats de com van crear l’espectacle ‘Dos’.

“Era una necessitat biològica que teníem des de que ens vam conèixer fa gairebé 20 anys, quan vam coincidir a La Cubana. Necessitàvem treballar junts i parir alguna cosa els dos, i fins que vam poder coincidir, van passar molts anys i cadascú ha anat fent la seva vida per la seva banda, som com la Penélope i el Bardem, el mateix”, va comentar entre rialles l’actor Juanra Bonet. “De fet, vam preparar l’obra mentre tots dos estàvem treballant, i ens va costar molt de temps trobar-nos per escriure, entre Madrid i Barcelona, però va ser molt divertit”, va afegir l’actor David Fernández.

“Allò més complicat és que al públic li sembli fàcil el que fem, que no es vegi preparat”, continuava Juanra Bonet. “La comèdia és matemàtica pura, al final escrius una obra de teatre, ni que sigui com aquesta, de gags, que potser només rèiem nosaltres quan la vam estrenar, i vas canviant el text perquè esperes que la gent rigui amb unes coses i riuen amb altres, i en funció del públic vas canviant els gags i fins que l’obra no queda rodona, passa temps, tant a la comèdia com als drames”, explicava David Fernández.

Sobre la seva experiència en el Teatre Municipal Cooperativa, l’actor David Fernàndez va recordar la seva darrera visita a l’antiga sala, abans de la renovació: “Va venir fa molts anys, amb l’Edu Soto i amb la Mònica Pérez, que és d’aquí de Barberà, amb una obra que es deia ‘Comando a distancia’”. “És un teatre preciós, m’encanta, està tothom molt a prop de l’escenari i la sensació de proximitat és brutal, podem fer coses més subtils, hem de sobreactuar menys”, afegia l’actor Juanra Bonet.

La temporada de tardor del Teatre Municipal Cooperativa continua aquest dissabte dia 7 d’octubre (21.30h) amb Lucis et Umbrae, de l’il·lusionista Sergi Buka.
De la mà d’un calidoscopi i tres germanes perdudes en l’huracà de la història es viatjarà a través del temps per reviure les meravelloses sessions de llanterna màgica i de fantasmagoria dels inicis del segle XIX. Una peça multidisciplinar amb uns ingredients escènics de luxe, en què la música dialoga amb l’il·lusionisme i un relat de llum i ombres. Aquesta inusual proposta és una ocasió privilegiada per veure en moviment una col·lecció històrica de plaques per a llanterna màgica, autèntiques joies del pre-cinema.

Les entrades per a tots els espectacles de temporada ja es poden adquirir a la web del teatre www.tmcbarbera.cat i a la taquilla (de dimarts a divendres no festius de 17.30 a 20.30h i els dies d’espectacle, dues hores abans).
 
Podeu veure la noticia i escoltar els audios a Radio Barberà 
http://www.radiobarbera.cat/2017/10/02/lhilarant-dos-juanra-bonet-david-fernandez-omple-tmc/

Barberà del Vallès, octubre de 2017

Notícies anteriors:    1  2  3...  …  »   

Ajuntament de Barberà del Vallès

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona

Com arribar?

© 2018 Teatre Municipal Cooperativa Plaça Cooperativa, 5 - 08210 Barberà del Vallès (Barcelona)  -   CIF P0825200I  -   emailEmpresa
Avís legal i política de privacitat  |  RSS