Teatre Municipal Cooperativa
Veure tota la programació

Notícies

V Mostra Teatre Amateur

05/10/2017

CONVOCATÒRIA per companyies de teatre amateur  que vulguin actuar en el TMC


Període : 
La Secció de Col·lectius Socials i Cultura obre un termini durant el mes de setembre 2017 (del 2 al 20 d'octubre) per rebre projectes que optin a una de les 7 places per representar el seu espectacle al TMC.

Representacions de novembre 2017 al maig 2018.

Condicions 
Que s’ofereixen :
Representació  de l’espectacle al Teatre Municipal Cooperativa. 
Ingressos de públic per la companyia
Ús de l’equipament tècnic del teatre ( en horari prestablert)
Suport i assessorament del personal del teatre per a la planificació de les representacions.
Difusió de l’espectacle. ( per els mitjans municipals)
Plataforma de venda i edició d’entrades. 

Obligacions :
Les companyies han d’assumir el seu compromís de realització de les representacions en el TMC. 
Les companyies es faran càrrec de la producció escenogràfica, vestuari, atrezzo, etc. necessari pel seu espectacle.
Les companyies es faran responsables de la realització hauran de  cobrir  la despesa  dels Serveis amb càrrec al grup/entitat que se'n puguin derivar:
Tècnic/a pel muntatge i realització (operador de llum/só).
Altres recursos (per ampliació de servies a requeriment de la companyia).

Sol·licitud (documents a presentar:
Per a la presentació i selecció ( veure bases)
IDENTIFICADOR  DADES DE L'ENTITAT / GRUP DE TEATRE
PROJECTE  
PROMOCIÓ A CÀRREC DEL GRUP/ CIA
ACORD DE PARTICIPACIÓ A LA MOSTRA DE TEATRE AMATEUR I ACCEPTACIÓ DE CONDICIONS.
SOL.LICITUD DE DADES BANCÀRIES ( documentació complementària - posterior a la selecció d'espectacles)

Altres :
Les companyies admeses participaran en una jornada de presentació de la Mostra, amb tots els grups seleccionats.

 Més informació i enviament de projectes:
En el període d'admissió de propostes. 

email :  mostrateatrebarbera@gmail.com
 
Podeu descarregar condicions i el models a  https://drive.google.com/drive/u/2/folders/0BwRTbFo1ijDiNGl1OVhyQnBYTmM

 
Telèfon : 93 729 71 71 Secció de Col·lectius socials i Cultura

web del Teatre Municipal Cooperativa : www.tmcbarbera.cat,  

L’equip del TMC  es posarà en contacte amb les companyies per comunicar la seva decisió i establir un calendari de treball. 

Accions i xerrades als instituts Can Planas i Bitàcola

19/10/2017

Els actors Sergi Buka a l'Institut Can Planas i Jordi Martínez a l'Institut Bitàcola han realitzat dues accions-xerrada amb l'alumnat dels instituts.

Les sessions estan promogudes pel programa Flip-art de la Diputació de Barcelona, el Teatre Municipal Cooperativa i la Regidoria de Joventut de la Ciutat.

Els actors van estar als instituts en dues xerrades molt participatives per part de l'alumnat on el principal atractiu és la proximitat amb una voluntat de promocionar la participació en les programacions culturals de la ciutat.

El programa Flip-art  aplega diferents artistes que es posen a disposició dels jovent per tal d'explicar la seva experiència i la seva vocació.

Sergi Buka  i Jordi Martínez estan integrats a la programació d'aquesta Tardor 2017 en el TMC.

El passat dia 7 d'octubre es va poder veure l'espectacle Lucis et Umbrae de Sergi Buka, un treball sobre el món de la màgia l'il·lusionisme i la llanterna màgica.

El seu torn l'espectacle Rhümia amb Jordi Martínez ( Rum & Cia) està programat pel dissabte 28 d'octubre a les 21'30h. Aquesta obra de circ,  amb pallassos, cançons i música en directe està nominat al millor espectacle de teatre familiar. I com la mateixa companyia defineix: el riure, l'arma més poderosa de la felicitat, s'amaga sota un nas vermell.


 

‘Lucis et Umbrae’, l’il·lusionisme arriba al Teatre Municipal Cooperativa

19/10/2017

A l’espectacle es va fer servir una llanterna màgica
amb plaques de més de 150 anys d’antiguitat.

El passat dissabte 7 d’octubre, la temporada de tardor del Teatre Municipal Cooperativa va continuar amb l’espectacle d’il·lusionisme ‘Lucis et Umbrae’, escrit i interpretat per Sergi Buka. 

En un escenari on no tot semblava el que era, Sergi Buka es va transformar en Robertson, un visionari d’èpoques passades, capaç de fer màgia amb les seves mans i els objectes més quotidians, apareixent i desapareixent de l’escena per a la sorpresa del públic.

La història s’emmarca en un viatge de la mà d’un calidoscopi i tres germanes perdudes en el temps, per reviure una sessió de llanterna màgica i de fantasmagoria amb elements d’una col lecció original de plaques per a llanterna màgica, amb més de 150 anys d’antiguitat. 

L’il·lusionista va estar acompanyat, en tot moment per l’actriu Rosa Serra, qui donava vida a les tres germanes i compartia la narració de l’espectacle, i la música en directe del piano de Jordi Sabatés, que ajudava al públic a endinsar-se en un passat tenebrós i ple d’ombres.

Abans de l’inici de l’espectacle, Sergi Buka va ser entrevistat per Ràdio Barberà. “Poca gent sap el que és la llanterna màgica, i amb la seva invenció, s’aconsegueix crear tot un imaginari i portar al món terrenal tot un món que estava a l’inconscient”, explicava l’il·lusionista Sergi Buka. “Una de les gràcies de l’espectacle és poder fer servir material original, plaques que tenen entre 150 i 200 anys, pintades a mà sobre vidre. Hi ha paisatges, però les primeres imatges que es van projectar van ser dimonis, fantasmes, éssers del més enllà. Són els mags els primers que projecten aquest tipus d’imatges amb l’aparell amagat, com un secret, com una trampa”, va continuar Sergi Buka.

“Fa més de 20 anys que tinc aquest espectacle al cap, quan començo amb les ombres xineses, investigo i em trobo amb la llanterna màgica i tinc la inquietud d’adquirir material que pogués fer servir per muntar, el dia de demà, un espectacle, ja que aquestes imatges van ser pintades per estar projectades”, afegia Sergi Buka.


En la seva visita a Barberà del Vallès, la companyia ha aprofitat l’estada al Teatre Municipal Cooperativa per acabar d’ajustar l’espectacle al format de gira que durant el mes d’octubre continuarà representant en altres teatres. “Quant surts del Teatre Nacional de Catalunya per fer gira, s’ha de fer un espectacle que es pugui moure i traslladar, i ens han vingut molt bé aquests dies a Barberà per adaptar l’espectacle, ajustar coses, fer-lo créixer, i hem aprofitat aquests dies per deixar-lo a punt, ha estat una experiència molt bona”, assegurava Sergi Buka.

La temporada de tardor del TMC continuarà el proper dissabte 28 d’octubre (21.30h) amb l’espectacle Rhümia de Rhum & cia. Les entrades ja es poden adquirir a la web del teatre www.tmcbarbera.cat i a la taquilla (de dimarts a divendres no festius de 17.30 a 20.30h i els dies d’espectacle, dues hores abans).


Barberà del Vallès, octubre de 2017

Exhaurides les entrades per Dàmaris

11/10/2017

El concert de Dàmaris Gelabert i la seva Banda! programat pel dia 5 de novembre ha exhaurit totes les entradres. MOLTES GRÀCIES! 

L’humor de ‘Dos’ omple de rialles el TMC

05/10/2017

Els actors David Fernández i Juanra Bonet fan de l’absurd el seu leitmotiv i aconsegueixen divertir al públic local amb les seves ocurrències.

El passat dissabte 30 de setembre, el Teatre Municipal Cooperativa es va omplir de gom a gom per donar el tret de sortida a la temporada de tardor 2017. Ho va fer amb l’espectacle ‘Dos’, de la companyia Iria Producciones, dirigit i protagonitzat pels coneguts actors Juanra Bonet i David Fernàndez.

A ‘Dos’, els actors es van convertir en dos vigilants de seguretat que es veuen obligats a entretenir el públic mentre arriben els suposats actors famosos. Amb aquest plantejament, se succeeixen gags i improvisacions que barregen humor, música i teatre, sempre buscant el somriure dels i les espectadores barberenques.

Abans de sortir a l’escenari, van atendre la visita de Ràdio Barberà i van explicar algunes curiositats de com van crear l’espectacle ‘Dos’.

“Era una necessitat biològica que teníem des de que ens vam conèixer fa gairebé 20 anys, quan vam coincidir a La Cubana. Necessitàvem treballar junts i parir alguna cosa els dos, i fins que vam poder coincidir, van passar molts anys i cadascú ha anat fent la seva vida per la seva banda, som com la Penélope i el Bardem, el mateix”, va comentar entre rialles l’actor Juanra Bonet. “De fet, vam preparar l’obra mentre tots dos estàvem treballant, i ens va costar molt de temps trobar-nos per escriure, entre Madrid i Barcelona, però va ser molt divertit”, va afegir l’actor David Fernández.

“Allò més complicat és que al públic li sembli fàcil el que fem, que no es vegi preparat”, continuava Juanra Bonet. “La comèdia és matemàtica pura, al final escrius una obra de teatre, ni que sigui com aquesta, de gags, que potser només rèiem nosaltres quan la vam estrenar, i vas canviant el text perquè esperes que la gent rigui amb unes coses i riuen amb altres, i en funció del públic vas canviant els gags i fins que l’obra no queda rodona, passa temps, tant a la comèdia com als drames”, explicava David Fernández.

Sobre la seva experiència en el Teatre Municipal Cooperativa, l’actor David Fernàndez va recordar la seva darrera visita a l’antiga sala, abans de la renovació: “Va venir fa molts anys, amb l’Edu Soto i amb la Mònica Pérez, que és d’aquí de Barberà, amb una obra que es deia ‘Comando a distancia’”. “És un teatre preciós, m’encanta, està tothom molt a prop de l’escenari i la sensació de proximitat és brutal, podem fer coses més subtils, hem de sobreactuar menys”, afegia l’actor Juanra Bonet.

La temporada de tardor del Teatre Municipal Cooperativa continua aquest dissabte dia 7 d’octubre (21.30h) amb Lucis et Umbrae, de l’il·lusionista Sergi Buka.
De la mà d’un calidoscopi i tres germanes perdudes en l’huracà de la història es viatjarà a través del temps per reviure les meravelloses sessions de llanterna màgica i de fantasmagoria dels inicis del segle XIX. Una peça multidisciplinar amb uns ingredients escènics de luxe, en què la música dialoga amb l’il·lusionisme i un relat de llum i ombres. Aquesta inusual proposta és una ocasió privilegiada per veure en moviment una col·lecció històrica de plaques per a llanterna màgica, autèntiques joies del pre-cinema.

Les entrades per a tots els espectacles de temporada ja es poden adquirir a la web del teatre www.tmcbarbera.cat i a la taquilla (de dimarts a divendres no festius de 17.30 a 20.30h i els dies d’espectacle, dues hores abans).
 
Podeu veure la noticia i escoltar els audios a Radio Barberà 
http://www.radiobarbera.cat/2017/10/02/lhilarant-dos-juanra-bonet-david-fernandez-omple-tmc/

Barberà del Vallès, octubre de 2017

Aquest cap de setmana comença la temporada de Teatre Tardor 2017

29/09/2017

El Teatre de Tardor 2017 comença aquest dissabte amb l'espectacle Dos i aquest diumenge amb l'espectacle familiar La Botigueta
  
El primer espectacle és ‘Dos’, amb els coneguts David Fernández i Juanra Bonet.

A ‘Dos’, els actors es converteixen en dos vigilants de seguretat que es veuen obligats a entretenir el públic, en una obra que s’ha convertit en un homenatge a Faemino y Cansado, Martes y Trece, Los Morancos, Les Luthiers, Aterriza como puedas o Monty Python.

Encara queden algunes entrades disponibles. Per a més informació es pot consultar la web del teatre: www.tmcbarbera.cat


Temporada de tardor
El programa del TMC s’allargarà fins a finals del mes de novembre, amb obres teatrals, muntatges familiars, circ i màgia. Aquests són els propers espectacles en cartell:

Diumenge, 1 d'octubre – 12h
LA BOTIGUETA (teatre familiar) - Cia. Tanaka Teatre
A la Botigueta de l’Amàlia s'hi ven de tot: verdures, pots de conserva, roba, electrodomèstics i allò que mai t’imaginaries que pots comprar en un mateix establiment. Tot de clients estrafolaris necessitaran l’ajuda del públic per descobrir el que cal saber per fer una compra responsable i quedar-ne satisfet. Però la Botigueta no és un comerç qualsevol, perquè entre les caixes i pots del magatzem s’hi amaguen sorpreses i un munt de personatges que semblaven adormits. 

Dissabte, 7 d'octubre – 21.30h
LUCIS ET UMBRAE - Sergi Buka
De la mà d’un calidoscopi i tres germanes perdudes en l’huracà de la història viatjarem a través del temps per reviure les meravelloses sessions de llanterna màgica i de fantasmagoria dels inicis del segle XIX. Una peça multidisciplinar amb uns ingredients escènics de luxe, en què la música dialoga amb l’il·lusionisme i un relat de llum i ombres. Aquesta inusual proposta és una ocasió privilegiada per veure en moviment una col·lecció històrica de plaques per a llanterna màgica, autèntiques joies del pre-cinema.

Dissabte, 28 d'octubre – 21.30h
RHÜMIA - Rhum & Cia
A casa dels Rhum & Cia hi ha un altre món possible, una altra pista de circ més íntima, amb noves entrades de pallassos, cançons i músiques d’arreu del món i és plena d’emocions absurdes i concretes. Imaginades i reals. No és gens diferent del que passa a qualsevol llar d’arreu del món perquè finalment el circ és qualsevol univers i cada casa és un circ on tothom hi té cabuda. El riure, l’arma més poderosa de la felicitat, s'amaga sota un nas vermell.

Diumenge, 5 de novembre – 12h
LA DÀMARIS GELABERT I LA SEVA BANDA! (espectacle familiar) - Tot Sona Records
L’experiència d’aquest concert dóna l’oportunitat de viure els efectes positius de cantar junts: ens fa feliços, ens ajuda a aprendre, a créixer, ens uneix, ens fa viure emocions i, sobretot, suposa un moment únic per reforçar els vincles afectius.

Dissabte, 11 de novembre – 21.30h
YOU SAY TOMATO - Cia. Sala Trono
En Santi, fill d'una nissaga d’orquestristes, i la Rosó, nena prodigi televisiva dels primers 90, fa 10 anys que viuen junts. La seva història d’amor va començar juntament amb un gran projecte musical que els havia de portar, un dia o altre, al cim de l’escena catalana. Els anys han passat i aquest dia no ha arribat. Ara, mentre esperen que les portes s’obrin i el local s’ompli per recuperar part dels diners que han perdut en la seva darrera gira, no tindran més remei que preguntar-se cap on va el seu projecte musical, cap on va la seva història d’amor i quin dels dos projectes està destruint l'altre.

Dissabte, 25 de novembre – 21.30h
DANSA DE MORT - Sala Muntaner
Strindberg presenta un matrimoni burgès de dos fracassats: ell, un militar deixat de banda en les promocions (Lluís Soler), i ella, una actriu que ha abandonat una carrera teatral, probablement molt mediocre (Mercè Arànega). Després d’anys de vida en comú, no tenen ja res a dir-se, i estan morts en una casa que sembla més una presó. Arriba de visita un tercer personatge (Carles Martínez) i la seva presencia és rebuda com una benedicció del cel. Marit i muller troben en ell un interlocutor per confiar-li l’infern on viuen. Aquest infern arrossega el visitant, i es troba envoltat en aquest remolí de misèries.

Diumenge, 26 de novembre – 11h i 12h
CINEMÚSICA - Viu el teatre
Veniu a gaudir del nostre petit homenatge al cinema mut, en el qual la música en directe ens guiarà per una història d’històries plena d’emocions que ens recordaran escenes úniques del cinema en blanc i negre. Un viatge proper i familiar, pensat per compartir amb els més petits de casa amb l’objectiu de percebre sensacions a través dels sons, la imatge i el moviment. 

Les entrades per a tots els espectacles i els abonaments de temporada ja es poden adquirir a la web del teatre www.tmcbarbera.cat i a la taquilla (de dimarts a divendres no festius de 17.30 a 20.30h i els dies d’espectacle, dues hores abans).

Barberà del Vallès, setembre de 2017

L'11 è Simposi Mundial de Música Coral també a Barberà del Vallès

18/07/2017

El dia 22 de juliol i fins el dia 29 se celebrarà a Barcelona l'11 è Simposi Internacional de Música Coral (11th World Symposium on Choral Music) .

"Els colors per la pau" és el lema d'aquest gran esdeveniment que ha programat importants concerts i actuarà com espai de trobada entre els cors, les direccions i professionals de la música de reconeixement internacional. Una oportunitat per treballar conjuntament per un objectiu noble. Els colors simbolitzen el pluralisme de la vida coral i la seva capacitat per a contribuir a l'educació per a la Pau.

Els principals concert tindran lloc a espais emblemàtics de la ciutat de Barcelona com el Palau de la Música Catalana, El Liceu, L'Auditori, La Basílica de la Sagrada Família.
Així mateix, per poder oferir espais externs, altres ciutats al voltant de Barcelona han ofert els seus equipaments. La nostra ciutat s'hi ha afegit a participar d'aquesta important iniciativa cultural en un concert al Teatre Municipal Cooperativa.
Així, el dijous dia 27 de juliol a les 20.30 h podrem gaudir del concert del Cor Mixt Kulkuset que estarà acompanyat per la Coral de Louis Vuitton que actua d'amfitriona d'aquesta coral finlandesa.

Més informació i venda d'entrades al Teatre Municipal Cooperativa.


Enllaç a Simposi Internacional Música Coral de Barcelona
Enllaç a més info Concert

Venda d'entrades i abonaments TARDOR 2017

23/06/2017


Dimarts dia 27 de juny es posen a la venda les entrades i abonaments dels espectacles de la nova temporada 2017.

Punts de venda habituals:

Taquilla del Teatre Municipal Cooperativa en horari de dimarts a divendres de 17.30 h a 20.30 h i a internet a través de www.tmcbarbera.cat

Podeu consultar els espectacles la pàgina web. 

 


Cartell

Enllaç a Teatre Municipal Cooperativa

Notícies anteriors:    1  2  3...  …  »   

Ajuntament de Barberà del Vallès

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona

Com arribar?

© 2017 Teatre Municipal Cooperativa Plaça Cooperativa, 5 - 08210 Barberà del Vallès (Barcelona)  -   CIF P0825200I  -   emailEmpresa
Avís legal i política de privacitat  |  RSS