Teatre Municipal Cooperativa
Veure tota la programació

Notícies

Què ens portarà el futur?

13/11/2019

El pròxim dissabte a les 20.30 hores arriba "El Futur" a l'escenari del nostre teatre. L'obra, arribada des del Teatre Nacional de Catalunya ens planteja tot allò que podria no haver passat, però passa. Ha passat i, també, passarà. El futur és tot allò que, una vegada arriba, deixa d'existir. Es pot fugir, aleshores, d'allò que encara no ha passat?

 

Una noia coneix un home estranger. És ben cert que podria no haver passat, però passa. Coneix un home que vol fugir del seu passat mentre que ella intenta fugir del seu futur. L’home estranger vol arribar a Estocolm per trobar-se amb algú, i topa amb problemes burocràtics. I la noia, al seu torn, acaba de treure’s el carnet de conduir i vol fer enfadar de veritat el seu progenitor... i tot just fa tres dies que el seu pare s’ha comprat un cotxe nou.

 

Aquest és el primer plantejament de l'obra dirigida per l'Helena Tornero. Una obra que portarà a dos joves a recórrer diferents països europeus en la cerca incessant de la veritat i la llibertat. L'espectacle ha sigut molt ben rebut pel gran públic i ha gaudit d'una bona entrada als escenaris del TNC. A més, plataformes com Teatre Barcelona valoren aquesta obra com a "Imprescindible".

 

I tu... Te la perdràs? Compra la teva entrada en el següent enllaç! 


Enllaç a ENTRADES JA DISPONIBLE EN AQUEST ENLLAÇ!!Un quartet d'Aupa

05/11/2019

El pròxim diumenge, Aupa Quartet trepitjarà el nostre escenari per oferir-nos un concert de corda centrat en la composició i la interpretació de la música moderna. Ara bé, en aquest espai, també deixen un llarg marge a la improvisació.

L'Asier, el Felipe, l'Uri i el Pere Nolasc són els quatre integrants. Tots arribats des de diferents punts de la geografia, combinen les seves cultures i gustos musicals per inspirar-se en el jazz, el funk, el so cubà o el flamenc per desenvolupar un estil cada vegada més reconeixible.

L'objectiu és clar. Que la música sigui d'Aupa. Exacte. La mateixa expressió que s'utilitza per animar algú a aixecar-se o aixecar, senzillament, a algú. L'ambició d'aquest quartet és ser la interjecció que aixequi l'energia del públic i els faci gaudir amb ells.

Durant la seva trajectòria han compartit escenari o estudi amb Gregory Porter, Antony and the Johnsons (ara Anohni), Antonio Rey, India Martínez, Rafa Pons, Marco Mezquida, Gerard Nieto, Celeste Alías, Cece Giannotti, Javier Galiana, Julian Sánchez i Raynald Colom, Sara Baras, Guillem Roma, Sandra Carrasco, Chuchito Valdés, Jerry González i Javier Colina.Una jornada per a la reflexió

15/10/2019

Seieu i agafeu-vos ben fort perquè el pròxim 19 d'octubre, a les 20.30H arriba Kulunka Teatro al TMC amb la seva obra "Solitudes". Un espectacle teatral de màscares que, sense dir res de res, resulta ser tot el contrari de la inexpressivitat. El protagonista de Solitudes se sent incomprès perquè, com gairebé tots els ancians pels quals la vida és pràcticament una espera, ja només desitja coses senzilles.

 

Coses tan simples que la resta de gent no n’arriba a valorar la veritable importància. El que fa extraordinària aquesta història és que l’ancià, al contrari del que podríem esperar d’una persona amb una vida sense al•licients, no es resigna ni renuncia als petits desitjos, i lluita amb determinació i dignitat per aconseguir-los. Això, és clar, tindrà conseqüències per a ell mateix i per als que l’envolten.

 

Després de l'èxit d'André i Dorine, Kulunka està portant a terme una gira amb programacions arreu d'Europa i, com no podia ser d'una altre manera, s'aturarà a Barberà del Vallès per deixar-nos a tots reflexionant sobre les delicades situacions que passen els més grans.  

 

Compra la teva entrada al següent enllaç! 


Enllaç a ENTRADES JA DISPONIBLE EN AQUEST ENLLAÇ!!El TMC aixeca el teló de manera fulgurant

03/10/2019

Va arribar el dia. O, millor dit, els dies. Perquè aquest cap de setmana passat el Teatre Municipal Cooperativa es va omplir de vida. Era l'estrena de la nova temporada de tardor i arribaven dos espectacles increïbles. El primer, un concert de Ramon Mirabet. El segon; Alícia al País de les Meravelles.

 

Qui primer va sortir a l'escenari va ser el cantautor santfeliuenc. Mirabet va obrir la temporada el passat dissabte en un concert que es va allargar durant una hora i mitja. Durant el mateix, l'artista no només va presentar el seu últim disc, sinó que va fer un repàs per la seva carrera musical tocant coneguts temes com "Those Little Things" o "Home Is Where Your Heart Is". La música va agafar protagonisme durant la primera jornada artística del TMC.

 

Ara bé, aquesta no perdria protagonisme durant el diumenge. Al migdia s'estrenaria Alícia al País de les Meravelles, de Viu el Teatre. Aquesta adaptació musical de rabiosa actualitat va meravellar als diferents assistents que van omplir el teatre. L'espectacle familiar combinava cançons, llums i reflexions interessants sobre l'ús de la tecnologia en els més petits.

 

Amb l'acomiadament final i els aplaudiments, el TMC va tancar el primer cap de setmana d'aquesta temporada de tardor. Però ens esperen moltes més actuacions, concerts i espectacles. Aquest pròxim cap de setmana arriba La Zanja, de Titzina. No us la perdeu! Compreu les entrades al següent enllaç! O accediu a la programació completa!!


Enllaç a ENTRADES JA DISPONIBLE EN AQUEST ENLLAÇ!!
Enllaç a NO ET PERDIS TOTA LA PROGRAMACIÓ

Lapònia i les tradicions nadalenques

02/10/2019

Tot i que recentment hem trepitjat l'octubre, les altes temperatures encara recorden a les estivals. Ara bé, molts de nosaltres ja mirem de reüll les pròximes festes nadalenques. Reunir-se amb la família, vestir-se elegant, abundants menjars sobre les taules, nadales, regals, torrons i massapans.

Aquesta pot ser la tradició occidental que portem a terme la majoria de nosaltres. Ara bé, quines són les tradicions nadalenques més curioses arreu del nostre globus? Una de les més sorprenents la trobem a Noruega. Les famílies amaguen les escombres al lloc més segur de les seves cases. Anys enrera, els habitants creien que les bruixes i esperits recorrien les cases buscant escombres amb les quals volar i, per això, les amagaven.

I què en penseu de la República Txeca? Allà, el dia de Nadal, les dones solteres es col·loquen d'esquena a la seva porta de casa i llencen el seu calçat per sobre de les espatlles. Si el tacó cau en direcció a la casa, significa que seguiran solteres. Si, al contrari, cau en l'altra direcció, significa que trobarà parella...

També ens sorprèn la tradició del Brasil... Allà es creu que durant les festes nadalenques els animals obtenen la capacitat de parlar i els nens es passen els dies intentant xerrar amb les seves mascotes. A més, el Pare Noel deixa els regals a les sabates i no sota l'arbre de Nadal. I quan acaba de repartir se'n torna a Lapònia, localitat on succeeix la divertida història que arriba al TMC el pròxim 8 de novembre.

Protagonitzada per Meritxell Huertas, Roger Comas, Meritxell Calvo i Manel Sans, Lapònia és una comèdia sobre mentides i il·lusions que va evolucionant des del més naïf fins al més transcendent. No t'ho perdis! Compra la teva entrada a l'enllaç que et facilitem a continuació.


Enllaç a ENTRADES JA DISPONIBLE EN AQUEST ENLLAÇ!!L'educació de les emocions

18/09/2019

Que gran se li pot fer el món a la quitxalla. Descobrir tot allò que els envolta els fa viure i sentir tota mena d'emocions amb les quals es poden sentir còmodes o, al contrari, fer-los patir. Són les mares i els pares, aleshores, els que han d'ensenyar a gestionar i controlar aquestes emocions en els infants.

 

Segons els experts, els pares aprenen sobre la marxa a educar correctament les emocions de les més petites i petits. Perquè ho aconsegueixin fer correctament, recomanen seguir diferents passos.

 

El primer és aprendre a tolerar totes les emocions de la quitxalla. Tant les positives, com les negatives. Pels adults, serà molt més senzill acceptar l'alegria dels seus fills, però serà més complicat de tractat emocions com la ràbia, la por o la tristesa. Tot el que els menuts senten és vàlid i tenen raó de ser. Per tant, no s'ha de frenar a un nen que plori o està trist, o renyar-lo si té por o s'enfada.

 

El segon pas és no deixar sol als petits amb les seves emocions. Si aquesta és negativa, es recomana que els adults estiguin a la seva vora per transmetre-li seguretat i confiança. Una vegada que els petits es tranquil·litzin, es dedicarà temps a l'elaboració cognitiva.

 

Per últim, també és important que els adults tinguin un espai per sentir les seves pròpies emocions per poder gaudir d'una bona salut mental que els permeti afrontar de la millor manera les diferents situacions que ens presenta la vida.

 

En voleu saber més d'aquest tema? No us perdeu l'espectacle "El Monstre de Colors" i compreu les vostres entrades al següent enllaç! 


Enllaç a ENTRADES JA DISPONIBLE EN AQUEST ENLLAÇ!!
Enllaç a Per què cal educar les emocions? (Article complet)

No els deixeu sols: Soledat en la tercera edat

17/09/2019

En aquesta nova temporada, la companyia Kulunka ens portarà l'obra Solitudes. Sense paraules, només gesticulant, ens faran reflexionar sobre un dels problemes més greus de la nostra societat i que, en la seva majoria, es viu en el més absolut dels silencis.

 

Aquest problema s'ha posat de manifest en els últims anys, amb l'envelliment general de la població. La soledat, en si mateix i com defineix Lourdes Bermejo, "és una experiència subjectiva que es produeix quan no estem satisfets o quan les nostres relacions no són suficients o no són com esperaríem que fossin".

 

Però... Què més en sabem d'aquest sentiment? Segons estudis elaborats per la Universitat de Granada, trobem quatre tipus de soledats. La primera és la soledat familiar. Aquesta apareix quan la persona anciana no té família o sí que en té però hi ha mancança en les relacions.

 

També podem trobar la soledat conjugal. Apareix amb l'absència del sentiment d'amor en parella, bé perquè la relació no és adequada o, també, per la pèrdua d'aquesta. Aquest últim fet esdevé un moment vital de molta importància en la darrera etapa de la vida, per l’impacte emocional que això suposa i la gran dificultat de viure amb l’absència de l’ésser estimat.

 

La tercera de les soledats és la social... En aquest cas, les persones grans poden patir reaccions de retraïment que són conseqüències de les seves valoracions. Per últim, i no menys important, apareix la crisi existencial. La persona gran pensa que no val la pena continuar vivint. Aquesta reacció és causada per una pèrdua important, bé d'autonomia, de salut o, també, d'un ésser estimat.

 

Imagineu com deu ser arribar als últims anys de les vostres vides i patir aquests sentiments? Solitudes, sense perdre de vista el punt humorístic, ens farà reflexionar sobre aquest tema tan delicat i viu de la nostra societat. Compreu la vostra entrada a l'enllaç que us facilitem a continuació!


Enllaç a ENTRADES JA DISPONIBLE EN AQUEST ENLLAÇ!!

Pizarro i Atahualpa: Captura, amistat i plors

17/09/2019

En Miguel arriba a una explotació minera a l'Amèrica del Sud. Alfredo, l'alcalde d'aquell indret, i la seva comunitat esperen al nou descobridor. Començarà, aleshores, una història d'ambicions que portarà als protagonistes a viure una situació límit a la mateixa terra de presagis i mites a la qual es van trobar Pizarro i Atahualpa molts anys enrera.

 

De fet, des d'aquell encontre històric han passat uns 500 anys. Després de capturar a l'emperador inca, Pizarro i Atahualpa van començar una amistat després que els dos convisquessin al campament, juguessin als daus o a les cartes. Tal com descriuen diversos historiadors, l'inca feia portar or i plata a les estances espanyoles però els soldats que havien arribat, concretament els de Diego de Almagro no estaven satisfets amb els pagaments.

 

Va ser aleshores quan es va estendre el rumor de què l'exercit de 50.000 persones d' Atahualpa s'estava preparant per atacar el campament espanyol per alliberar, així, al líder inca. Pizarro sabia que si els atacaven, moririen tots. Els consells dels capitans del descobridor espanyol anaven en una mateixa línia: condemnar i matar a Atahualpa.

 

Tot i els dubtes de Pizarro per l'amistat que els havia unit, va decidir sentenciar a Atahualpa a mort. Tot i les súpliques i les excuses de l'inca, que va assegurar que l'exèrcit era el del seu germà - amb qui havia rivalitzat pel tron - Atahualpa va ser executat l'endemà mentre Pizarro es desfeia en llàgrimes. Un home que havia lluitat en moltes batalles plorant per la pèrdua d'un amic.

 

Sobre el mateix terreny, amb la història ben present, es desenvolupa La Zanja, l'obra de Titzina Teatre. No us la perdeu! Podeu comprar les entrades a l'enllaç que us facilitem a continuació!


Enllaç a ENTRADES JA DISPONIBLE EN AQUEST ENLLAÇ!!

Notícies anteriors:    1  2  3...  …  »   

Ajuntament de Barberà del Vallès

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona

Com arribar?

© 2019 Teatre Municipal Cooperativa Plaça Cooperativa, 5 - 08210 Barberà del Vallès (Barcelona)  -   CIF P0825200I  -   emailEmpresa
Avís legal i política de privacitat  |  RSS