Teatre Municipal Cooperativa
Veure tota la programació

Notícies

El públic barberenc gaudeix de l'obra 'Víctor Català, la senyoreta de L'Escala'

15/03/2018

La companyia Terratrèmol Produccions fa contemporània la vida de l'escriptora catalana Caterina Albert i Paradís.

El passat dissabte, 10 de març, el Teatre Municipal Cooperativa va acollir un nou espectacle de la temporada: Víctor Català, la senyoreta de L'Escala. En aquesta ocasió, sumant esforços amb l'Oficina de Polítiques de Gènere de l'Ajuntament, afegint la funció a la programació d'activitats per commemorar el 8 de Març, Dia Internacional de les Dones.

Víctor Català, la senyoreta de L'Escala és un muntatge original de Mar Ollé Camats, Magí Canyelles Armengol i Roger Cònsul Porredón, de la companyia Terratrèmol Produccions, que juntament amb Rosa Martínez Sellarès, Pau Vinyoles Romo, Francesc Cardona Peiró i Bernat Tressera Pi, donen vida a la Viqui, una noia del segle XXI que vol ser futbolista professional i que per aquest motiu, pateix una situació de discriminació de gènere.

A les golfes de casa seva trobà un llibre que li farà repensar tota la seva situació, arran de les vivències de l’escriptora Caterina Albert i Paradís, la qual va haver d’usar el pseudònim de “Víctor Català” per a poder realitzar la seva obra literària. La figura de l’autora, tant des d’una veu femenina com des de la del seu alter ego Víctor Català, és el fil conductor ideal per a denunciar, una vegada més, la discriminació de gènere que han patit i pateixen tantes dones al llarg de la Història en els diferents  àmbits de la vida i la societat.

Amb la barreja de diferents disciplines artístiques, com la música en directe, la dansa, les projeccions i la interpretació, la sala va anar entrant en la història i coneixent, entre anècdotes i successos reals, la vida de l'escriptora catalana i la vigència del seu missatge.

Tant el contingut de l'espectacle, com la bellesa en la combinació de totes aquestes disciplines artístiques, va fer possible que el públic barberenc  gaudís, participant activament durant la funció, i aplaudint amb força al final de l'obra. 

A la sortida, bona part del públic va aprofitar per fer-se fotografies amb l'elenc de l'espectacle, en un photocall sota el lema #treutelamàscara.

A la funció, que va omplir un aforament de 105 butaques, un 80% eren dones i un 20% homes.

Venda d'entrades TMC

01/03/2018

Us informem que a partir d'avui 1/03/2018 s'han modificat el sistema de venda d'entrades pels espectacles de la programació del Teatre Municipal Cooperativa i no es podran realitzar pagaments en efectiu.

La compra d'entrades es podrà seguir realitzant a través del canal internet de la pàgina www.tmcbarbera.cat i a taquilla de l'equipament pel sistema de targeta bancària. 

 

Barberà del Vallès acull la primera edició del Festival Zero

01/03/2018

Aquest cap de setmana es representaran tres espectacles de proximitat,
on el públic podrà gaudir de propostes diferents i no convencionals.


Sis municipis de la província de Barcelona, Barberà del Vallès, Sant Joan Despí, Sant Andreu de la Barca, Tordera, Sant Boi de Llobregat i Llinars del Vallès estan acollint la primera edició del Festival Zero de l'associació de Teatres en Xarxa, que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Aquest cap de setmana és el torn de Barberà del Vallès. Així, el Teatre Municipal Cooperativa serà l'escenari dels tres espectacles que conformen la proposta: "A.K.A (Also known as)" de la Sala Flyhard, "Conseqüències", de la Companyia Moveo i "Mi gran obra", de David Espinosa.

El Festival Zero és un festival amb propostes arriscades i no convencionals; un festival que busca eliminar la distància entre públic i artista, per dialogar, per interactuar, per viure experiències gairebé immersives. Un festival amb espectacles d’aforament reduït, viscuts des d’espais diferents.

Les entrades per a cada espectacle tenen un preu de 8 euros, i existeix un abonament per assistir als tres espectacles per 15 euros. Les entrades es poden adquirir a la web del teatre i a la taquilla (de dimarts a divendres no festius de 17.30 a 20.30h i el dia de l'espectacle, dues hores abans de l'inici).


El Festival Zero als instituts barberencs
Per tal de donar a conèixer el festival al públic jove, el passat dimarts 20 de febrer, la Secció de Col·lectius Socials i Cultura va visitar els tres instituts barberencs, Can Planas, Bitàcola i La Romànica amb una performance artística per tal d'apropar el teatre al jovent, que va gaudir d'un espectacle amb música en directe, de la companyia La Gàl·lia. 

El jovent participant, a més de gaudir de l'espectacle i interactuar durant la performance, va poder fer preguntes a les actrius i explicar la seva forma d'entre l'art, establint un diàleg divertit i enriquidor.
Barberà del Vallès, febrer de 2018


Arxiu adjunt en PDF


Cicle documental del mes - Auditori Maria Feliu

23/02/2018

Aquest dimarts 27 de febrer, a l'Auditori Maria Feliu, es projecta el documental "Amazona". Un film de Clare Weiskopf, narrat en primera persona i que tracta de la maternitat, qüestionant que fa que una dona sigui una bona mare i si es necessari renunciar als propis somnis quan tens fills. 
La pel·lícula ha tingut un gran èxit de públic, i entre d'altres premis, ha estat nominada als Goya 2018 a millor pel·lícula Iberoamericana.
Desprès de la projecció hi haurà un debat conduït per la Gemma Ubasart, politòloga i professora de Ciències Polítiques de la Universitat de Girona.

Aquest documental està emmarcat dins el cicle "Documental del mes" i es el primer passi de tot un seguit de documentals que oferirà el consistori barberenc en col·laboració amb DocsBarcelona, una de les xarxes més grans del món especialitzada en aquest gènere. Les projeccions son gratuïtes, en V.O. subtitulades al català i es realitzaran l'últim dimarts de mes, a les 19.00 hores, a l'Auditori Maria Feliu. 

No hi falteu! A partir d'ara, a Barberà, teniu una cita amb el gènere documental
 
Condicions d'accés
- Entrada gratuïta, aforament limitat.
- Per accedir a la sala cal disposar d'entrada. Aquesta es pot recollir a la consergeria del Casal de Cultura des de una setmana abans (màxim 4 per persona)
- No es permetrà l'entrada un cop iniciada la projecció.
- Menors de 16 anys han de venir acompanyats d'una persona adulta o tutor/a legal.  
 ‘Paradise’ provoca les rialles del públic en una divertida i esperpèntica nit

23/02/2018

Aquest dissabte dia 24 de febrer a les 21.30h la temporada continua
amb ‘Lo mejor de Yllana’, un repàs a tota la seva trajectòria
pel 25è aniversari de la companyia.

El passat dissabte 17 de febrer, el Teatre Municipal Cooperativa va seguir la temporada amb una de les obres més esperades, Paradise, que va omplir quasi totes les butaques i va fer riure de principi a final.

Amb un repartiment força mediàtic, protagonitzat per alguns joves actors de la sèrie de TV3, Merlí, l’elenc (Albert Baró, Albert Salazar, Lídia Casanova -que substituïa en aquesta ocasió a l’Elisabeth Casanovas-, Adrián Grösser i Artur Busquets) es va posar a la pell de diferents personatges en les tres històries que van transcórrer sobre l’escenari, ambientat en una sala d’un prostíbul que serveix de punt de trobada per parlar sobre la família, la soledat i l’amor.

El muntatge, de Nico & Sunset, i escrita i dirigida per Oriol Vila i Raquel Salvador, és una comèdia que va fer riure a un públic molt jove durant tot l’espectacle i que continua, amb molt d’èxit, de gira per altres teatres de Catalunya. Abans de sortir a l’escenari, els protagonistes van atendre a Ràdio Barberà.

“El prostíbul és un lloc idoni per mostrar les misèries de la gent, encara que a Paradise es parla de coses que també es podrien parlar en un altre ambient”, explicava Albert Baró. “És un escenari maco amb una línia argumental molt atractiva i teatral, i dóna peu a viure les situacions dramàtiques de forma molt còmica”, afegia Adrián Grösser.

Per la seva banda, Lídia Casanova, que feia de narradora i enllaç de totes les històries, remarcava el to de comèdia del muntatge: “Com en totes les comèdies, passen coses que són dramàtiques, però la forma de viure-ho dels personatges és el que li dóna comicitat, i tenim personatges com molt estripats cadascun que fan còmica tota la situació, sumat al prostíbul, és màgic”. “Agrada veure el drama des de la distància, i Paradise és un exemple, els personatges viuen en un drama absolutament real però el públic ho veu a una distància on crea la comicitat”, continuava Albert Salazar.

L’elenc fa diferents personatges durant l’obra, afegint complexitat i ritme al muntatge i provocant divertits moments darrera de l’escenari. Així ho explicava Albert Baró: “Al principi sí que anàvem més atrapats en aquests canvis i estàvem molt pendents del temps que teníem, del vestuari que ens havíem de posar, amb molt de caos sobretot en el tercer relat, però ara ja tenim molt assimilats i interioritzats els personatges i ja ens surt de forma molt natural i més fluïda”. “El vestuari ajuda molt, només el fet de pentinar-nos d’una manera determinada, ja fas com un clic i és fàcil d’entrar, encara que al principi costava més”, confessava Artur Busquets.

Paradise va començar com un muntatge de microteatre i ha anat evolucionant a espais més grans, com el teatre Poliorama, o l’adaptació actual per fer gira pels escenaris catalans. “Fa il·lusió veure que l’obra ha agradat tant que ha passat del microteatre a un teatre més gran, amb més localitats, vam haver de fer una feina d’adaptar-ho a nivell de veu i de cos, ha estat un gran aprenentatge, i és molt maco saber que ha funcionat molt bé en microteatre i que també ho fa en teatres més grans”, comentava Adrián Grösser. “I ara ens ho estem trobant a la gira, cada teatre és un món a nivell d’acústica, d’escenari, d’espai”, seguia Albert Baró. “És gratificant, va ser un projecte que vam començar nosaltres com a col·legues que volíem treballar junts i de cop veure com aquest fill nostre, un projecte que ha nascut de nosaltres en un microteatre, de cop veure’l com està creixent i com fem gira per Catalunya, trempa bastant”, afegia entre rialles Albert Salazar.

L’èxit de públic és una constant a la gira de Paradise. “El reclam mediàtic ajuda a la gent a venir al teatre”, afirmava Adrián Grösser. “Mola que la gent que per exemple, segueix Merlí, vingui al teatre perquè li agrada la sèrie, però l’espectacle és tan gamberro que pot fer que la primera experiència en el teatre, d’algú que vingui perquè ve a veure a l’actor que li agrada, vingui, vegi Paradise i se n’adoni que el teatre és la bomba i vulgui repetir”, continuava Artur Busquets. “I d’altra banda, quina llàstima que hagin de venir al teatre perquè hi han cares conegudes, conec moltes obres de teatre jove que s’estan fent a Barcelona i que no funcionen bé perquè no tenen cares conegudes, i això diu molt de com estem, no hi ha cultura de teatre”, comentava Albert Salazar.

En el repartiment de Paradise es troba l’actor Albert Salazar, qui visitarà Barberà amb A.K.A (Also Known As) el proper dissabte 3 de març dins de la programació del Festival Zero, impulsat per Teatres en Xarxa: “És una experiència que no té res a veure amb Paradise, és un altre format totalment diferent, per un públic més reduït i molt divertit, i la gent que vingui viurà una molt bona experiència”.

Respecte a la seva experiència en el Teatre Municipal Cooperativa, Albert Baró va recordar la seva visita la passada temporada amb La Fortuna de Sílvia: “Vaig estar fa un any i és genial tornar a estar aquí”. “Teniu un teatre preciós, amb una acústica molt guai, no hi havia estat mai i m’ha agradat molt”, explicava l’actor Adrián Grösser. 


Aquest cap de setmana... Lo mejor de Yllana
Amb motiu del 25è aniversari de la companyia, el TMC acull aquest dissabte dia 24 de febrer(a les 21.30h), Lo mejor de Yllana, un espectacle que repassa els millors moments de tots els seus muntatges.

La companyia, que fa de l’humor la seva forma d’entendre la vida, rememoraran a l’escenari barberenc els millors gags per fer riure al públic, amb sorpreses constants i un rerefons crític amb els estereotips i clixés de totes les èpoques.

Les entrades es poden adquirir a la web del Teatre Municipal Cooperativa.

Temporada Primavera 2018

16/02/2018

Arriba la nova termporada d'espectacles de Primavera 2018, que es podran veure durant el mesos d'abril i maig.

Les Noies de Mossbank Road amb Clara Segura, Marta Marco i Daniela Feixes, Sol solet del Teatre Nacional de Catalunya, Maria Arnal i Marcel Bagés en Concert o McGuffin amb la Mónica Pérez i Jordi Rios són alguns dels espectacles que en formen part.

Les entrades i abonaments es posaran a la venda a partir del divendres 23 de febrer. 

Aquelles persones usuaries que tinguin abonaments de la temporada gener, febrer i març podran adquirir les entrades d'aquesta nova temporada amb unes condicions molt especials. Informeu-vos a la taquilla del teatre. 

 


Arxiu adjunt en PDF


L’Electe dóna el tret de sortida de la nova temporada del Teatre Municipal Cooperativa

02/02/2018

Els actors Abel Folk i Roger Coma Estruch van posar en escena
el divertit i sarcàstic text escrit pel conegut actor Ramon Madaula i Canadell.

El passat dissabte 27 de gener, a l’escenari del Teatre Municipal Cooperativa es va iniciar la nova temporada d’espectacles amb L’electe, de la Sala Muntaner, una crítica àcida i divertida sobre la política, a partir d’un recent escollit President de la Generalitat que té problemes a l’hora de fer el discurs d’investidura, ja que li apareix un tic ridícul a la cara cada vegada que assaja el text. 

Per tal d’ajudar al polític, interpretat per l’actor Roger Coma Estruch, a arreglar aquest problema, es compta amb l’ajuda del millor psicòleg de Barcelona (Abel Folk), qui intentarà, mitjançant diversos exercicis, que es relaxi i que aconsegueixi recuperar la seguretat a l’hora de fer el discurs. En total, 80 minuts d’humor sarcàstic que el públic del TMC va celebrar amb molts aplaudiments.

Abans de sortir a escena, els actors Roger Coma Estruch i Abel Folk van atendre els micròfons de Ràdio Barberà per explicar més detalls sobre l’espectacle.

“Ser només dos a l’escenari té una part molt estimulant, des de que comences, no et pots relaxar, ni t’ho planteges, aquest és el viatge, és molt acumulativa la funció, va in crescendo, funciona d’una manera molt compacta, no hi ha moments en què baixi, i vam fer la feina inicial de polir justament tots aquells trossos en què la funció es posava una mica més discursiva, i el fet de ser dos és un toma y daca, és molt divertit”, confessava Roger Coma.

“Una vegada em va passar que vaig fer una funció de dos i no érem molts amics amb l’altre i va ser el pitjor que m’ha passat a la vida. Aquí no em passa, estic molt content de compartir aquesta hora amb el Roger, la funció és molt xula de fer, per mi, es nota molt que ha estat escrita per un actor que coneix molt bé la feina de l’actor i l’ha feta molt a favor dels actors. Fer teatre sempre és cansat perquè et demana una tensió i un desgast però és molt gustós”, afegia Abel Folk. 

L’obra és una comèdia que parteix d’un fet dramàtic, la impossibilitat del nou president de la Generalitat de pronunciar el discurs d’investidura. “Riem sempre dels problemes, si són gravíssims no fan tant de riure, i aquí estava la dificultat del to, el Ramon no renuncia a posar un punt de vista crític sobre el tema, ni tampoc a l’ironia ni a la paròdia, però amb un discurs en què queda una mica de gruix, no està tot venut al gag”, confirmava Roger Coma Estruch.

El pes de l’obra el porten tots dos personatges, i a vegades, és complicat no riure. “Hi ha dies que costa, perquè hi ha moments molt hilarants, i quan el públic està molt enganxat i reacciona generosament, em costa molt i la comèdia també té això, com més serioses m’agafo jo les coses, més gràcia fa”, comentava Abel Folk. 

Encara que l’espectacle és ficció, l’actual context polític ha influït en el desenvolupament de l’espectacle. El propi Abel Folk ho relatava: “El context ha perjudicat seriosament durant una fase, a l’obra i a qualsevol cosa que no fos política, però per una altra, també ha afectat positivament, perquè es tracten coses que estan passant i la gent reconeix paraules, fets, reaccions, coses que surten als diaris cada dia. Quan el teatre esdevé periodístic és més interessant”.

Preguntats per la seva estada al Teatre Municipal Cooperativa, Abel Folk recordava el seu pas per Barberà amb l’obra “73 raons per deixar-te”: “Venia en el cotxe dient-li al Roger que aquest és un teatre molt confortable, on s’hi treballa molt bé, m’agrada molt aquesta cosa de què déu n’hi do com és de gros, però totes les butaques estan molt a prop, amb un segon pis molt inclinat i és molt agradable”.

Diumenge va ser el torn de del teatre familiar, amb El llop ferotge, de la companyia del Príncep Totilau, on es va fer un judici a un llop acusat d’haver-se menjat la caputxeta, l’àvia, sis cabretes i els tres porquets, que va fer les delícies de tota la família.

La temporada continuarà a partir de febrer amb la següent programació:
Dissabte 17 de febrer, 21.30h: Paradise, de Nico & Sunset
Diumenge 18 de febrer, 11 i 12h: Sense paraules, de LaSal Teatro
Dissabte 24 de febrer, 21.30h: Lo mejor de Yllana, de Producciones Yllana
Dissabte 10 de març, 21.30h: Víctor Català, la senyoreta de l’escala, de Terratrèmol produccions
Diumenge 25 de març, 12h: Superbleda, de La Bleda

Les entrades per a tots els espectacles ja estan a la venda 

Presentació del "Festival Zero" de Teatres en Xarxa

02/02/2018

Sis municipis de la demarcació: Sant Joan Despí, Sant Andreu de la Barca, Barberà del Vallès, Tordera, Sant Boi de Llobregat i Llinars del Vallès; acolliran, del 16 de febrer al 8 d'abril, el Festival Zero de l'associació de Teatres en Xarxa que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona. Avui s'ha fet la presentació al Pati Manning que ha comptat amb la participació del diputat de Cultura, Juanjo Puigcorbé, i del diputat d'Hisenda, Recursos Humans, Processos i Societat de la Informació, Joan Carles García Cañizares, en representació de Teatres en Xarxa.

El diputat de Cultura ha recordat la llarga trajectòria de la Diputació de Barcelona de suport al teatre a Catalunya amb l’Institut del Teatre i els programes Anem al Teatre i Flipart, entre d’altres iniciatives «que ara té continuïtat amb aquesta proposta sorgida del territori per programar teatre alternatiu, de proximitat i per a públic jove». Puigcorbé ha destacat «la capacitat del Festival Zero per mancomunar projectes i programar teatre innovador i alternatiu per sumar nous públics».

Per la seva part, Joan Carles Garcia Cañizares, ha remarcat el treball de Teatres en Xarxa per apropar al públic del territori les produccions del Teatre Lliure i al TNC i com ara s’ampliarà l’oferta amb produccions de sales alternatives: «Aquest festival es diu Zero per la proximitat de les obres, que integren el públic i hi interactuen i també perquè oferim produccions no convencionals per als espectadors de fora de Barcelona, partint de zero per captar públic nou».

La Fira Tàrrega col·labora amb el festival a través del seu programa de suport a la creació i el seu representant, Oriol Martí, ha felicitat a Teatres en Xarxa per incloure dos espectacles de carrer en un moment que aquests tenen pocs espais per programar-se.

El Festival Zero presentarà els espectacles "Also known as" de la Sala Flyhard, "Conseqüències" de la Companyia Moveo i "Mi gran obra" de David Espinosa, del 16 de febrer al 8 d’abril a sis teatres de la demarcació de Barcelona: Teatre Mercè Rodoreda de Sant Joan Despí, Teatre Núria Espert de Sant Andreu de la Barca, Teatre Municipal Cooperativa de Barberà del Vallès, Teatre Clavé de Tordera, Can Massallera de Sant Boi i Teatre Auditori de Llinars del Vallès.


Enllaç a Festival Zero

Notícies anteriors:    1  2  3...  …  »   

Ajuntament de Barberà del Vallès

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona

Com arribar?

© 2018 Teatre Municipal Cooperativa Plaça Cooperativa, 5 - 08210 Barberà del Vallès (Barcelona)  -   CIF P0825200I  -   emailEmpresa
Avís legal i política de privacitat  |  RSS