Teatre Municipal Cooperativa
Veure tota la programació

Notícies

L'educació de les emocions

18/09/2019

Que gran se li pot fer el món a la quitxalla. Descobrir tot allò que els envolta els fa viure i sentir tota mena d'emocions amb les quals es poden sentir còmodes o, al contrari, fer-los patir. Són les mares i els pares, aleshores, els que han d'ensenyar a gestionar i controlar aquestes emocions en els infants.

 

Segons els experts, els pares aprenen sobre la marxa a educar correctament les emocions de les més petites i petits. Perquè ho aconsegueixin fer correctament, recomanen seguir diferents passos.

 

El primer és aprendre a tolerar totes les emocions de la quitxalla. Tant les positives, com les negatives. Pels adults, serà molt més senzill acceptar l'alegria dels seus fills, però serà més complicat de tractat emocions com la ràbia, la por o la tristesa. Tot el que els menuts senten és vàlid i tenen raó de ser. Per tant, no s'ha de frenar a un nen que plori o està trist, o renyar-lo si té por o s'enfada.

 

El segon pas és no deixar sol als petits amb les seves emocions. Si aquesta és negativa, es recomana que els adults estiguin a la seva vora per transmetre-li seguretat i confiança. Una vegada que els petits es tranquil·litzin, es dedicarà temps a l'elaboració cognitiva.

 

Per últim, també és important que els adults tinguin un espai per sentir les seves pròpies emocions per poder gaudir d'una bona salut mental que els permeti afrontar de la millor manera les diferents situacions que ens presenta la vida.

 

En voleu saber més d'aquest tema? No us perdeu l'espectacle "El Monstre de Colors" i compreu les vostres entrades al següent enllaç! 


Enllaç a ENTRADES JA DISPONIBLE EN AQUEST ENLLAÇ!!
Enllaç a Per què cal educar les emocions? (Article complet)

No els deixeu sols: Soledat en la tercera edat

17/09/2019

En aquesta nova temporada, la companyia Kulunka ens portarà l'obra Solitudes. Sense paraules, només gesticulant, ens faran reflexionar sobre un dels problemes més greus de la nostra societat i que, en la seva majoria, es viu en el més absolut dels silencis.

 

Aquest problema s'ha posat de manifest en els últims anys, amb l'envelliment general de la població. La soledat, en si mateix i com defineix Lourdes Bermejo, "és una experiència subjectiva que es produeix quan no estem satisfets o quan les nostres relacions no són suficients o no són com esperaríem que fossin".

 

Però... Què més en sabem d'aquest sentiment? Segons estudis elaborats per la Universitat de Granada, trobem quatre tipus de soledats. La primera és la soledat familiar. Aquesta apareix quan la persona anciana no té família o sí que en té però hi ha mancança en les relacions.

 

També podem trobar la soledat conjugal. Apareix amb l'absència del sentiment d'amor en parella, bé perquè la relació no és adequada o, també, per la pèrdua d'aquesta. Aquest últim fet esdevé un moment vital de molta importància en la darrera etapa de la vida, per l’impacte emocional que això suposa i la gran dificultat de viure amb l’absència de l’ésser estimat.

 

La tercera de les soledats és la social... En aquest cas, les persones grans poden patir reaccions de retraïment que són conseqüències de les seves valoracions. Per últim, i no menys important, apareix la crisi existencial. La persona gran pensa que no val la pena continuar vivint. Aquesta reacció és causada per una pèrdua important, bé d'autonomia, de salut o, també, d'un ésser estimat.

 

Imagineu com deu ser arribar als últims anys de les vostres vides i patir aquests sentiments? Solitudes, sense perdre de vista el punt humorístic, ens farà reflexionar sobre aquest tema tan delicat i viu de la nostra societat. Compreu la vostra entrada a l'enllaç que us facilitem a continuació!


Enllaç a ENTRADES JA DISPONIBLE EN AQUEST ENLLAÇ!!

Pizarro i Atahualpa: Captura, amistat i plors

17/09/2019

En Miguel arriba a una explotació minera a l'Amèrica del Sud. Alfredo, l'alcalde d'aquell indret, i la seva comunitat esperen al nou descobridor. Començarà, aleshores, una història d'ambicions que portarà als protagonistes a viure una situació límit a la mateixa terra de presagis i mites a la qual es van trobar Pizarro i Atahualpa molts anys enrera.

 

De fet, des d'aquell encontre històric han passat uns 500 anys. Després de capturar a l'emperador inca, Pizarro i Atahualpa van començar una amistat després que els dos convisquessin al campament, juguessin als daus o a les cartes. Tal com descriuen diversos historiadors, l'inca feia portar or i plata a les estances espanyoles però els soldats que havien arribat, concretament els de Diego de Almagro no estaven satisfets amb els pagaments.

 

Va ser aleshores quan es va estendre el rumor de què l'exercit de 50.000 persones d' Atahualpa s'estava preparant per atacar el campament espanyol per alliberar, així, al líder inca. Pizarro sabia que si els atacaven, moririen tots. Els consells dels capitans del descobridor espanyol anaven en una mateixa línia: condemnar i matar a Atahualpa.

 

Tot i els dubtes de Pizarro per l'amistat que els havia unit, va decidir sentenciar a Atahualpa a mort. Tot i les súpliques i les excuses de l'inca, que va assegurar que l'exèrcit era el del seu germà - amb qui havia rivalitzat pel tron - Atahualpa va ser executat l'endemà mentre Pizarro es desfeia en llàgrimes. Un home que havia lluitat en moltes batalles plorant per la pèrdua d'un amic.

 

Sobre el mateix terreny, amb la història ben present, es desenvolupa La Zanja, l'obra de Titzina Teatre. No us la perdeu! Podeu comprar les entrades a l'enllaç que us facilitem a continuació!


Enllaç a ENTRADES JA DISPONIBLE EN AQUEST ENLLAÇ!!

L'Alícia més camaleònica: Adaptacions de l'obra de Lewis Carroll

17/09/2019

Quan pensem en Alícia al País de les Meravelles, a molts de nosaltres se'ns crea una mateixa imatge al cap. Una noia rossa vestida de blau amb un davantal blanc al capdavant. Aquesta imatge recreada en l'adaptació cinematogràfica de Disney és un dels perfils més reconeguts de la protagonista del llibre.

Però tot i ser una de les més populars, la de Disney és només una de les tantíssimes adaptacions que ha tingut l'obra de Lewis Carroll. Alícia va tenir un impacte molt important sobre la cultura i va inspirar nombroses obres teatrals, pantomimes, videojocs, musicals... També, grans grups com The Beatles, Bob Dylan o Aerosmith fan referència al clàssic literari en algunes de les seves peces musicals.

Fins i tot, en el món de la pintura, el pintor surrealista Salvador Dalí va pintar fins a tretze il·lustracions relacionades amb Alícia. Però, on més ressò ha pogut tenir l'obra de Lewis Carroll és en les adaptacions que s'han fet pel cinema. Més enllà de la que va produir Walt Disney, també en trobem d'altres com l'adaptació de Tim Burton o la sèrie televisiva Once Upon a Time in Wonderland.

I pel que fa al teatre? Doncs també han fet moltíssimes adaptacions. Una d'elles, la que ens porta la companyia Viu el Teatre i que està completament actualitzada i basada en aquest món contemporani. Perquè l'Alícia de Lewis Carroll viuria moltes altres aventures però, sens dubte, no es trobaria amb la problemàtica de veure com el conill blanc li robava un mòbil...

Us la perdreu? I tant que no! Compreu les entrades a l'enllaç que us facilitem a continuació. Us hi esperem!


Enllaç a ENTRADES JA DISPONIBLE EN AQUEST ENLLAÇ!!

El TNC surt de gira i passarà per Barberà

13/09/2019

Aquest matí s'ha portat a terme l'anunci de què, deu anys més tard, el Teatre Nacional de Catalunya tornarà a portar les seves obres arreu del territori català. A la roda de premsa que han oferit en Xavier Albertí, director artístic del TNC, Mariàngela Vilallonga, actual consellera de Cultura i Àngels Ponsa de la direcció general d'acció i creació territorial i Biblioteques han assistit una comitiva barberenca encapçalada pel Joan Muñoz, regidor de cultura, esports, col·lectius socials i convivència i el Pep Ventura, director del Teatre Municipal Cooperativa.

Durant la roda de premsa, Albertí ha agraït la tasca que Teatres en Xarxa, d'on el TMC n'és fundador, ha portat a terme durant els últims anys per la distribució i coproducció de les diferents obres. A més, durant el transcurs de la mateixa també s'ha desvelat que els dos espectacles que voltaran per Catalunya seran La Rambla de les Floristes, de Josep Maria de Sagarra i Solitud de la Víctor Català, sent aquesta última la que s'aturarà al nostre teatre de cara a la nova temporada.

La roda de premsa, que s'ha allargat durant una mitja hora, ha acabat amb l'aplaudiment dels presents i amb una foto familiar per celebrar el retorn de les gires teatrals als diferents equipaments de Catalunya i també de les Illes Balears.

Ramon Mirabet: Músic de Carrer

12/09/2019

“Moltes gràcies a tots!”, pronuncia Mirabet, entre els xiscles de la multitud que l’ha anat a veure, quan el concert toca el seu final. Tanca els ulls durant uns segons per recordar allà d’on ve...

Una guitarra arrossegada pels carrers de París. Melodies, veus, gent en totes direccions i els sons propis dels vehicles. Inspira profund. Olors d’humitat. Una mirada que hauria de mirar cap a tots els cantons fins que, de manera sobtada, observa com els dits de la seva mà esquerra formaven l’acord.

Primer a la vora del Sena, conjuntament amb altres talents de carrer, i després a les escales del Sacré Coeur, al barri de Montmartre, la música de l’artista català comença a donar vida a la seva història. Allà passaria uns quants mesos abans de tornar, amb poc més de 300 euros, a casa. Nova guitarra. Nous viatges.

Escòcia li obre les portes i Mirabet queda enlluernat per la complicitat de les seves gents. Allà passarà prop de dos anys fins que, l'any 2009 tornarà a Sant Feliu del Llobregat, la seva localitat natal, per donar el que serà el seu primer concert oficial a la festa major de la localitat. Però l’estança dura poc.

Ràpidament s’embarca en un viatge per Espanya amb la Natasha Bobbé i vagarà pels diferents recons del país. Amb el pas dels anys, algunes localitzacions barceloneses seran freqüentades per la seva música. El Racó de la Calma de Sitges, la Plaça Sant Felip Neri o el bar 37 Grados de Barcelona són alguns dels exemples.

Però aixeca la mirada i fruit de l’atzar i d’amics insistents, veu Paris a l’horitzó. Allà l’espera un famós concurs de talents a la televisió francesa. Focus, riures enllatats i lluentons no fan que Mirabet perdi de vista els seus orígens i els seus somnis. Aquella experiència, que li va permetre tocar a l’Olympia de París, li permet extreure moltes conclusions i aprenentatge.

Però també una gran oportunitat. L'any 2013, Ramon Mirabet grava el seu primer àlbum amb les persones que l’han acompanyat durant tota la seva aventura. HappyDays es converteix en un recopilatori d’ímpetu, energia i ganes de viure la vida per sobre del que et permet el teu propi cos.

I, rere el disc, també arribaran els guardons. Premi Continuarà de RTVE, Artista Revelació 2016 per l’ARC... A més, també es comença a familiaritzar amb els cartells de Sold Out que es pengen a sales mítiques com Apolo o festivals com el Cruïlla o el Bona Nit.

Com una roda que no deixa de girar, Ramon Mirabet treu el seu segon disc. Amb “Home Is Where The Heart Is”, el músic fa el salt als grans escenaris i la gira de més de 90 concerts acaba amb més de 140.000 espectadors. Al record, les entrades exhaurides a Razzmatazz o les més de 20.000 persones a la Platja de Bogatell per les Festes de la Mercè.

Ara, Ramon Mirabet torna a obrir els ulls i ens porta la gira “Begin Again” i moltíssimes cançons que ens farà vibrar i gaudir, però també remoure els nostres sentiments al ritme de la seva música. 


Enllaç a ENTRADES JA DISPONIBLE EN AQUEST ENLLAÇ!!

La venda on-line d'abonaments i entrades ja està disponible!

16/07/2019

Ha arribat el dia. Després de dues setmanes on només s'han pogut adquirir els abonaments i les entrades des de la taquilla amb descomptes especials, avui es posen a la venda a través de la nostra plataforma web. Sense desplaçaments ni complicacions amb el procés de pagament podreu adquirir les entrades i els abonaments que desitgeu. A més, gaudiràs d'un 10% de descompte en concepte d'anticipada!

 

Les vendes durant la Festa Major varen ser un èxit. Escape Room i El Monstre de Colors van ser les obres més destacades i que, de moment, més estan cridant l'atenció del nostre públic. L'obra de Joel Joan ha gaudit de gran reconeixement al Teatre Goya mentre que la companyia Tutatis no defrauda amb cap de les seves actuacions.

 

En qualsevol cas, tampoc podem deixar de banda els concerts de Ramon Mirabet i Maruja Limón, que obriran i tancaran aquesta temporada respectivament. Entremig, Alícia al País de les Meravelles, La Zanja, Solitudes, Lapònia, Step Up, El Futur, Només una vegada i Cuida'l - aquest últim, amb doble sessió -.

 

Així doncs, fins a dotze espectacles de diferents gèneres que prometen fer les delícies dels nostres espectadors durant la tardor i l'hivern en una temporada molt exigent oferida pel TMC.

 

Us hi esperem!


Enllaç a Compra aquí les teves entrades!!

La Festa Major estrena la campanya d'abonaments i entrades al TMC

11/07/2019

S'ha acabat la Festa Major. L'alegria que es desprèn d'aquests dies de celebració s'ha encomanat pels diferents racons del TMC. Ara es fa estrany passejar pels passadissos sense el somriure radiant del fantasma de la Xirgu. Perquè aquesta fantàstica figura va estar present per la nostra casa durant el cap de setmana. Fins a seixanta persones van caminar pels racons del teatre de la mà de la Xirgu. Van conèixer les diferents parts de l'escenari, van passejar per la piscina, es van posar al control de les llums i van estar a l'interior dels camerinos.

 

Però aquesta no ha estat l'única novetat de la Festa Major. El passat divendres dia 5 de juliol va començar la venda en taquilles dels abonaments i les entrades individuals i la resposta del poble de Barberà ha estat un èxit. En aquests quatre dies de celebració s'han venut més de 600 butaques entre tots els espectacles de la programació.

 

Escape Room, l'obra del Joel Joan, i El Monstre de Colors han estat els espectacles que han gaudit d'una millor rebuda tot i que la resta de la programació també ha estat molt ben acollida pels amants del teatre. A més, el pròxim dimarts dia 16 de juliol es posaran a la venda els abonaments i les entrades també on-line!

 

Deia Bertolt Brecht que l'art no és un mirall on reflectir la realitat sinó un martell per donar-li forma. Aquesta nova temporada, vindrà carregada d'art i cops de martell que ens farà reflexionar sobre diferents aspectes, sentiments, i situacions que hem viscut o viurem a les nostres vides. No només gaudirem; també aprendrem. Us hi esperem!


Cartellera de la nova temporada!


Notícies anteriors:    1  2  3...  …  »   

Ajuntament de Barberà del Vallès

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona

Com arribar?

© 2019 Teatre Municipal Cooperativa Plaça Cooperativa, 5 - 08210 Barberà del Vallès (Barcelona)  -   CIF P0825200I  -   emailEmpresa
Avís legal i política de privacitat  |  RSS