Teatre Municipal Cooperativa
Veure tota la programació

Notícies

En memòria de Josep M. Benet i Jornet

08/04/2020

Aquesta setmana ens hem hagut d’acomiadar de Josep M. Benet i Jornet, una de les figures imprescindibles i cabdals de la dramatúrgia catalana.

Autor de més de cinquanta textos teatrals escrits al llarg de mig segle, la seva obra no només ha tingut una inqüestionable influència sobre la dramatúrgia catalana contemporània, sinó que és en bona part responsable del gran dinamisme actual de l’escriptura teatral en llengua catalana.

La seva trajectòria com a dramaturg sempre va demostrar una íntima voluntat canònica, i el seu enorme valor literari es va sustentar sobre una contínua atenció a la modernitat —amb les seves renovacions formals— i alhora a la tradició —molt en particular per la catalana massa sovint desconeguda i oblidada.

En l’àmbit audiovisual va ser el creador d’algunes de les sèries més conegudes de la televisió catalana i espanyola, gràcies a les quals es va convertir en un dels escriptors més populars en la societat catalana de les últimes dècades.

Al nostre teatre, fa ja unes quantes temporades, vam poder gaudir de la seva obra "Revolta de Bruixes". Amb "La Kompanyia Lliure", també va estar als escenaris de tots els Teatres en Xarxa.

En la seva memòria, el Teatre Nacional de Catalunya ha obert un espai digital on consultar i llegir alguns dels seus escrits.

Descansi en pau, 'Pepitu'.


Benet i Jornet: "Qui soc i per què escric"

Enllaç a Espai Josep M. Benet i Jornet al Teatre Nacional de Catalunya

Situació sobre temporada d'espectacles i activitats al TMC

31/03/2020

En atenció a les mesures per la situació actual. S'ha suspès temporalment totes les activitats i la venda de localitats dels espectacles programats pel teatre.
Els responsables del Teatre Municipal Cooperativa estan treballant per a la reprogramació de les  activitats en la mesura que l'acord amb les companyies sigui possible.

Properament disposarem de més informació per a la nova temporada.
Pel que fa a les operacions de taquilla, s'establiran  formules de reintegrament dels imports per a aquelles persones que ho desitgin.
Per aquells espectacles reprogramats en noves dates,  els tiquets de venda ( entrades) seguiran essent vàlids a tots els efectes ( accés i localitat per aquella activitat i la nova data).

Mesures del Pla específic municipal per risc sanitari al Teatre Municipal Cooperativa

12/03/2020

En atenció a les mesures addicionals per l'activació de la fase d'alerta del Pla específic municipal per risc sanitari

Els espectacles programats al TMC, se suspèn la venda d'entrades i es mantindran aquells que no superin el terç d'aforament. Oportunament s'anunciarà l'afectació de cada espectacle programat.
 


Enllaç a més info

S'acosta el Festival Zero: Tot a punt pel teatre més transgressor

20/02/2020

Només queda una setmana perquè el Festival Zero torni, per tercera vegada, a la nostra ciutat. Serà la tercera edició d'un festival que proposa un teatre transgressor i d'autor. Lluny de les butaques, aposta per espectacles de proximitat i interacció amb els espectadors que vénen a gaudir del festival.

Tres espectacles en tres dies és una aposta arriscada que, de moment, està sent acollida amb il·lusió pels nostres espectadors. El Festival Zero obrirà les seves portes el pròxim dia 28 de febrer amb "Els dies mentits", de Flyhard. Aquest espectacle tracta sobre una dona que fa quinze anys que amaga que no té orgasmes i ha de fer front a una societat ja sexualitzada.

El dia 29 de febrer ens hi enfonsarem en les profunditats del Mediterrani per veure "Peix". Un espectacle de circ i clown que ens porta la companyia Hotel Iocandi de la mà de Tomeu Amer. Peix és un viatge. Un viatge metafòric cap a les profunditats humanes per buscar allò que ens fa continuar nedant, que ens fa continuar buscant, que ens fa continuar remant encara que les onades siguin altes o siguin fortes. Però també ens explica com el turisme ha convertit Mallorca en un parc temàtic.

Per últim, l'1 de març, gaudirem de "Rebota, rebota y en tu cara explota". Una performance d'Agnés Mateu i Pablo Domichovsky que serveix com a crítica ferotge de la violència masclista. I és que, com diuen, "les dones no perden la vida. Les dones són assassinades."

"Els dies mentits" i "Rebota, rebota y en tu cara explota" ja han esgotat totes les seves entrades, pel que es preveu una bona entrada d'assistents a un festival diferent, reflexiu i, per descomptat, únic. Encara no teniu les vostres entrades?

Us hi esperem!


Enllaç a ENTRADES JA DISPONIBLE EN AQUEST ENLLAÇ!!Un homenatge al Llullu, el fill de Màrius Serra

11/02/2020

Aquest dissabte, a partir de les 20.30 hores, viurem sobre l'escenari del nostre teatre un homenatge a la vida. Un homenatge, com no podia ser d'una altra manera, al Llullu, el fill de l'escriptor Màrius Serra que perdria la vida ja fa més de deu anys.

Quiet, llibre que va escriure el seu pare, estava dedicat a ell i consistia en un recull de diverses il·lusions òptiques a través de les quals, quan es passaven les pàgines, semblava que el Llullu estigués corrent. Una activitat que, malauradament i a conseqüència de la paràlisi cerebral, mai va poder portar a terme.

Però ara, de la mà del Joan Arqué i protagonitzada per l'Òscar Muñoz, la Judit Farrés i el Roger Julià, arriba "Qui Ets?". Un homenatge ple de llum i música en directe que de ben segur que ens farà reflexionar sobre la vida.

I vosaltres... Us ho perdreu?

Us hi esperem!


Enllaç a ENTRADES JA DISPONIBLE EN AQUEST ENLLAÇ!!El Festival Zero és presentat en roda de premsa

07/02/2020

Arriba una tercera edició del teatre més transgressor. El festival organitzat per Teatres en Xarxa ha presentat les seves obres en una roda de premsa que ha estat portada a terme per diferents personalitats.

 

El primer torn de paraula va ser pel Joan Carles Garcia Cañizares, de la diputació de Barcelona, qui va assegurar que "El TNC és cadascun dels municipis locals, que són els que verdaderament aposten i generen públic".

 

Tot seguit seria Martí Pujol, l'alcalde de Llinars, qui faria una reflexió sobre la cultura. "La cultura és un fet substancial per unir ciutats i ciutadans. La cultura uneix." A més, va criticar que la lupa sempre estigués a sobre del mateix. "Només es qüestiona si una cosa és rentable quan parlem de cultura."

 

Anna Giribet, de la Fira de Tarrega, va celebrar que es torni a apostar per aquest festival i va destacar el paper de Teatres en Xarxa. "Treballar en xarxa implica reconeixement i aprenentatge. La cooperació és una de les paraules més valorades."

 

Per últim, va ser Marta Aran, protagonista de "Els dies mentits" i membre de Flyhard. "És important que cada vegada se li doni més importància al feminisme en el món del teatre". A més, Aran va celebrar poder treballar amb el públic més jove.

 

Aquesta tercera edició, els diferents teatres adscrits a Teatres en Xarxa, i del que el Teatre Municipal Cooperativa forma part, podrà gaudir d'obres com "Els dies mentits", "Peix" o "Rebota, rebota y en tu cara explota".

 

I vosaltres... Encara no teniu les vostres entrades?

 

Us hi esperem!

Jorge Migues omple d'art el TMC

06/02/2020

El pròxim dia 11 de febrer s'inaugurarà l'exposició de Jorge Migues al nostre teatre. Una galeria d'obres gràfiques recollides sota el nom de "Mil lluvias sobre el Marqués de Barberá", i que podreu trobar a la Sala B del TMC.

Amb la seva obra, l'artista ens proposa una anada i tornada entre els segles XVIII i XXI entrellaçant vivències pròpies amb les del Marquès de Barberà de llavors, oferint-nos una visió analítica tant personal com atemporal.

I és que, Migues va estar vivint a Barcelona. Concretament, al carrer Marquès de Barberà. Des d'allà, va començar a crear tot el quadern d'artista que ens presentarà i estarà present a les nostres instal·lacions fins al pròxim 23 de febrer.

Les llàgrimes de sal d'en Pietro Bartolo

04/02/2020

Aquest cap de setmana arriba al nostre escenari "El Metge de Lampedusa". Una obra de teatre que narra les anècdotes, de la veu del Xisco Masó, del Pietro Bartolo, l'únic metge resident a Lampedusa.

 

L'espectacle, precisament, parteix del llibre "Lacrime di sale" (Llàgrimes de sal). Una obra que narra les històries i les anècdotes d'aquest metge que fa 26 anys que és a l'illa, intentant salvar tots els emigrants que hi arribes.

 

I, el dissabte, el Pietro Bartolo ens ho explicarà des de la seva consulta, des d'on ha salvat a moltes persones, però també n'ha vist morir a moltes altres. Una història que serveix per explicar i fer-nos entendre la necessitat real que hi ha de què aquesta catàstrofe arribi al màxim de gent possible.

 

No us perdeu una de les obres més reflexives de la temporada. Aquella que ens recorda en moltes ocasions, la fredor d'una societat ja acostumada a aquest tipus de tragèdies.

 

El pròxim dissabte, a partir de les 20:30, Xisco Masó ens porta "El Metge de Lampedusa".


Enllaç a ENTRADES JA DISPONIBLE EN AQUEST ENLLAÇ!!Notícies anteriors:    1  2  3...  …  »   

Ajuntament de Barberà del Vallès

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona

Com arribar?

© 2020 Teatre Municipal Cooperativa Plaça Cooperativa, 5 - 08210 Barberà del Vallès (Barcelona)  -   CIF P0825200I  -   emailEmpresa
Avís legal i política de privacitat  |  RSS