Teatre Municipal Cooperativa
Veure tota la programació

Notícies

En memòria de Josep M. Benet i Jornet

08/04/2020

Aquesta setmana ens hem hagut d’acomiadar de Josep M. Benet i Jornet, una de les figures imprescindibles i cabdals de la dramatúrgia catalana.

Autor de més de cinquanta textos teatrals escrits al llarg de mig segle, la seva obra no només ha tingut una inqüestionable influència sobre la dramatúrgia catalana contemporània, sinó que és en bona part responsable del gran dinamisme actual de l’escriptura teatral en llengua catalana.

La seva trajectòria com a dramaturg sempre va demostrar una íntima voluntat canònica, i el seu enorme valor literari es va sustentar sobre una contínua atenció a la modernitat —amb les seves renovacions formals— i alhora a la tradició —molt en particular per la catalana massa sovint desconeguda i oblidada.

En l’àmbit audiovisual va ser el creador d’algunes de les sèries més conegudes de la televisió catalana i espanyola, gràcies a les quals es va convertir en un dels escriptors més populars en la societat catalana de les últimes dècades.

Al nostre teatre, fa ja unes quantes temporades, vam poder gaudir de la seva obra "Revolta de Bruixes". Amb "La Kompanyia Lliure", també va estar als escenaris de tots els Teatres en Xarxa.

En la seva memòria, el Teatre Nacional de Catalunya ha obert un espai digital on consultar i llegir alguns dels seus escrits.

Descansi en pau, 'Pepitu'.


Benet i Jornet: "Qui soc i per què escric"

Enllaç a Espai Josep M. Benet i Jornet al Teatre Nacional de Catalunya

Ajuntament de Barberà del Vallès

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona

Com arribar?

© 2020 Teatre Municipal Cooperativa Plaça Cooperativa, 5 - 08210 Barberà del Vallès (Barcelona)  -   CIF P0825200I  -   emailEmpresa
Avís legal i política de privacitat  |  RSS