Teatre Municipal Cooperativa
Veure tota la programació

Notícies

Lapònia i les tradicions nadalenques

02/10/2019

Tot i que recentment hem trepitjat l'octubre, les altes temperatures encara recorden a les estivals. Ara bé, molts de nosaltres ja mirem de reüll les pròximes festes nadalenques. Reunir-se amb la família, vestir-se elegant, abundants menjars sobre les taules, nadales, regals, torrons i massapans.

Aquesta pot ser la tradició occidental que portem a terme la majoria de nosaltres. Ara bé, quines són les tradicions nadalenques més curioses arreu del nostre globus? Una de les més sorprenents la trobem a Noruega. Les famílies amaguen les escombres al lloc més segur de les seves cases. Anys enrera, els habitants creien que les bruixes i esperits recorrien les cases buscant escombres amb les quals volar i, per això, les amagaven.

I què en penseu de la República Txeca? Allà, el dia de Nadal, les dones solteres es col·loquen d'esquena a la seva porta de casa i llencen el seu calçat per sobre de les espatlles. Si el tacó cau en direcció a la casa, significa que seguiran solteres. Si, al contrari, cau en l'altra direcció, significa que trobarà parella...

També ens sorprèn la tradició del Brasil... Allà es creu que durant les festes nadalenques els animals obtenen la capacitat de parlar i els nens es passen els dies intentant xerrar amb les seves mascotes. A més, el Pare Noel deixa els regals a les sabates i no sota l'arbre de Nadal. I quan acaba de repartir se'n torna a Lapònia, localitat on succeeix la divertida història que arriba al TMC el pròxim 8 de novembre.

Protagonitzada per Meritxell Huertas, Roger Comas, Meritxell Calvo i Manel Sans, Lapònia és una comèdia sobre mentides i il·lusions que va evolucionant des del més naïf fins al més transcendent. No t'ho perdis! Compra la teva entrada a l'enllaç que et facilitem a continuació.


Enllaç a ENTRADES JA DISPONIBLE EN AQUEST ENLLAÇ!!Ajuntament de Barberà del Vallès

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona

Com arribar?

© 2019 Teatre Municipal Cooperativa Plaça Cooperativa, 5 - 08210 Barberà del Vallès (Barcelona)  -   CIF P0825200I  -   emailEmpresa
Avís legal i política de privacitat  |  RSS