Teatre Municipal Cooperativa
Veure tota la programació

Notícies

L'educació de les emocions

18/09/2019

Que gran se li pot fer el món a la quitxalla. Descobrir tot allò que els envolta els fa viure i sentir tota mena d'emocions amb les quals es poden sentir còmodes o, al contrari, fer-los patir. Són les mares i els pares, aleshores, els que han d'ensenyar a gestionar i controlar aquestes emocions en els infants.

 

Segons els experts, els pares aprenen sobre la marxa a educar correctament les emocions de les més petites i petits. Perquè ho aconsegueixin fer correctament, recomanen seguir diferents passos.

 

El primer és aprendre a tolerar totes les emocions de la quitxalla. Tant les positives, com les negatives. Pels adults, serà molt més senzill acceptar l'alegria dels seus fills, però serà més complicat de tractat emocions com la ràbia, la por o la tristesa. Tot el que els menuts senten és vàlid i tenen raó de ser. Per tant, no s'ha de frenar a un nen que plori o està trist, o renyar-lo si té por o s'enfada.

 

El segon pas és no deixar sol als petits amb les seves emocions. Si aquesta és negativa, es recomana que els adults estiguin a la seva vora per transmetre-li seguretat i confiança. Una vegada que els petits es tranquil·litzin, es dedicarà temps a l'elaboració cognitiva.

 

Per últim, també és important que els adults tinguin un espai per sentir les seves pròpies emocions per poder gaudir d'una bona salut mental que els permeti afrontar de la millor manera les diferents situacions que ens presenta la vida.

 

En voleu saber més d'aquest tema? No us perdeu l'espectacle "El Monstre de Colors" i compreu les vostres entrades al següent enllaç! 


Enllaç a ENTRADES JA DISPONIBLE EN AQUEST ENLLAÇ!!
Enllaç a Per què cal educar les emocions? (Article complet)

Ajuntament de Barberà del Vallès

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona

Com arribar?

© 2019 Teatre Municipal Cooperativa Plaça Cooperativa, 5 - 08210 Barberà del Vallès (Barcelona)  -   CIF P0825200I  -   emailEmpresa
Avís legal i política de privacitat  |  RSS