Teatre Municipal Cooperativa
Veure tota la programació

Notícies

No els deixeu sols: Soledat en la tercera edat

17/09/2019

En aquesta nova temporada, la companyia Kulunka ens portarà l'obra Solitudes. Sense paraules, només gesticulant, ens faran reflexionar sobre un dels problemes més greus de la nostra societat i que, en la seva majoria, es viu en el més absolut dels silencis.

 

Aquest problema s'ha posat de manifest en els últims anys, amb l'envelliment general de la població. La soledat, en si mateix i com defineix Lourdes Bermejo, "és una experiència subjectiva que es produeix quan no estem satisfets o quan les nostres relacions no són suficients o no són com esperaríem que fossin".

 

Però... Què més en sabem d'aquest sentiment? Segons estudis elaborats per la Universitat de Granada, trobem quatre tipus de soledats. La primera és la soledat familiar. Aquesta apareix quan la persona anciana no té família o sí que en té però hi ha mancança en les relacions.

 

També podem trobar la soledat conjugal. Apareix amb l'absència del sentiment d'amor en parella, bé perquè la relació no és adequada o, també, per la pèrdua d'aquesta. Aquest últim fet esdevé un moment vital de molta importància en la darrera etapa de la vida, per l’impacte emocional que això suposa i la gran dificultat de viure amb l’absència de l’ésser estimat.

 

La tercera de les soledats és la social... En aquest cas, les persones grans poden patir reaccions de retraïment que són conseqüències de les seves valoracions. Per últim, i no menys important, apareix la crisi existencial. La persona gran pensa que no val la pena continuar vivint. Aquesta reacció és causada per una pèrdua important, bé d'autonomia, de salut o, també, d'un ésser estimat.

 

Imagineu com deu ser arribar als últims anys de les vostres vides i patir aquests sentiments? Solitudes, sense perdre de vista el punt humorístic, ens farà reflexionar sobre aquest tema tan delicat i viu de la nostra societat. Compreu la vostra entrada a l'enllaç que us facilitem a continuació!


Enllaç a ENTRADES JA DISPONIBLE EN AQUEST ENLLAÇ!!

Ajuntament de Barberà del Vallès

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona

Com arribar?

© 2020 Teatre Municipal Cooperativa Plaça Cooperativa, 5 - 08210 Barberà del Vallès (Barcelona)  -   CIF P0825200I  -   emailEmpresa
Avís legal i política de privacitat  |  RSS