Teatre Municipal Cooperativa
Veure tota la programació

Notícies

El TMC rep un Guimerà entre ombres amb 'Sol Solet' de Teatres en Xarxa i el TNC, i continua la temporada amb música clàssica

17/05/2018

El passat divendres 4 de maig, el Teatre Municipal Cooperativa va acollir la representació de Sol Solet, una coproducció entre Teatres en Xarxa i el Teatre Nacional de Catalunya.

Sol solet és un text del conegut dramaturg Àngel Guimerà i Jorge que, malgrat els ressons infantils que pugui tenir el títol, fa referència a la soledat del protagonista que es veurà immergit en un triangle de passions mal resoltes que farà aflorar les contradiccions irresolubles de l’ànima humana. Un drama versionat i dirigit per Carlota Subirós Bosch i interpretat per Mercè Arànega, Laura Aubert, Javier Beltran, Pepo Blasco, Roger Casamajor Esteban, Oriol Genís Vilà, Antònia Jaume i Ramon Pujol.

Abans de pujar a l'escenari, tot l'elenc va atendre als micròfons de Ràdio Barberà, per tal de comentar com estaven vivint la gira per diferents teatres catalans.

"Està molt bé que el TNC giri coses amb la col·laboració de Teatres en Xarxa, hi ha la feina d'adaptar el muntatge a espai, però l'acollida està sent molt bona, al principi el públic es queda sobtat, però entren en la funció i s'enganxen", va confessar l'actor Javier Beltran.

Pel que fa al text, cal recordar que és una de les obres més desconegudes del dramaturg català. "És un text de 1904, que quan es va estrenar al Romea va tenir crítiques dolentes per la violència explícita, però ens hi hem trobat molt bé i hen intentat que tot i sent un clàssic, ressoni ara", va continuar l'actor Javier Beltran. "Amb la Carlota vam fer tota una feina prèvia, de trobar les relacions entre tots i totes a partir del moviment i d'exercicis, per no enfrontar-nos directament al text i que ens fes por, i ens ha ajudat a veure'l des de nosaltres mateixos, des d'avui en dia, amb uns temes que en realitat, encara que estigui escrita fa temps, ressonen d'una manera diferent a com van estar escrits", va comentar l'actor Ramon Pujol.

"La proposta és contemporània, defuig d'un teatre realista que proposa en un principi el text de Guimerà per buscar altres coses", va subratllar l'actriu Antònia Jaume. "Tota la part costumista que solen tenir aquestes obres i en aquesta té molta incidència, això ho ha tret la Carlota, directament. El que queda és el que va escriure Guimerà, no hem canviat ni una coma, però sí que ha tret tot allò que al públic li tira enrera perquè no té res a veure amb nosaltres. Però els grans drames i les grans passions són les mateixes. Quan es parla d'una passió pura és igual que sigui de fa 500 anys o d'ara", va sentenciar l'actriu Mercè Arànega.

Les passions i les tensions van ser les protagonistes sobre l'escenari, i van mantenir expectant al públic barberenc que va observar com s'anaven desenvolupant els fets fins el desenllaç, que va complir amb les expectatives i va fer aplaudir de valent tota la platea.


La temporada del TMC continua amb 'Íntims Mozart'

Aquest dissabte dia 12 de maig (21.30h), el Teatre Municipal Cooperativa acull l'espectacle de música clàssica Íntims Mozart, de Proyecto Beta.

Aquest muntatge aproparà al públic barberenc a la persona i la música que s’amaguen darrere el nen prodigi. El propi Mozart serà qui vagi descobrint petits bocins de la vida que hi havia amagada dins les cartes que escrivia. Amb una barreja de música i veu per iniciar un viatge per la vida del compositor.

Aquest espectacle és de proximitat, i compta amb un aforament reduït. Les entrades es poden adquirir al web del Teatre Municipal Cooperativa.Ajuntament de Barberà del Vallès

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona

Com arribar?

© 2019 Teatre Municipal Cooperativa Plaça Cooperativa, 5 - 08210 Barberà del Vallès (Barcelona)  -   CIF P0825200I  -   emailEmpresa
Avís legal i política de privacitat  |  RSS