Teatre Municipal Cooperativa
Veure tota la programació

Notícies

El públic barberenc gaudeix de l'obra 'Víctor Català, la senyoreta de L'Escala'

15/03/2018

La companyia Terratrèmol Produccions fa contemporània la vida de l'escriptora catalana Caterina Albert i Paradís.

El passat dissabte, 10 de març, el Teatre Municipal Cooperativa va acollir un nou espectacle de la temporada: Víctor Català, la senyoreta de L'Escala. En aquesta ocasió, sumant esforços amb l'Oficina de Polítiques de Gènere de l'Ajuntament, afegint la funció a la programació d'activitats per commemorar el 8 de Març, Dia Internacional de les Dones.

Víctor Català, la senyoreta de L'Escala és un muntatge original de Mar Ollé Camats, Magí Canyelles Armengol i Roger Cònsul Porredón, de la companyia Terratrèmol Produccions, que juntament amb Rosa Martínez Sellarès, Pau Vinyoles Romo, Francesc Cardona Peiró i Bernat Tressera Pi, donen vida a la Viqui, una noia del segle XXI que vol ser futbolista professional i que per aquest motiu, pateix una situació de discriminació de gènere.

A les golfes de casa seva trobà un llibre que li farà repensar tota la seva situació, arran de les vivències de l’escriptora Caterina Albert i Paradís, la qual va haver d’usar el pseudònim de “Víctor Català” per a poder realitzar la seva obra literària. La figura de l’autora, tant des d’una veu femenina com des de la del seu alter ego Víctor Català, és el fil conductor ideal per a denunciar, una vegada més, la discriminació de gènere que han patit i pateixen tantes dones al llarg de la Història en els diferents  àmbits de la vida i la societat.

Amb la barreja de diferents disciplines artístiques, com la música en directe, la dansa, les projeccions i la interpretació, la sala va anar entrant en la història i coneixent, entre anècdotes i successos reals, la vida de l'escriptora catalana i la vigència del seu missatge.

Tant el contingut de l'espectacle, com la bellesa en la combinació de totes aquestes disciplines artístiques, va fer possible que el públic barberenc  gaudís, participant activament durant la funció, i aplaudint amb força al final de l'obra. 

A la sortida, bona part del públic va aprofitar per fer-se fotografies amb l'elenc de l'espectacle, en un photocall sota el lema #treutelamàscara.

A la funció, que va omplir un aforament de 105 butaques, un 80% eren dones i un 20% homes.

Ajuntament de Barberà del Vallès

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona

Com arribar?

© 2019 Teatre Municipal Cooperativa Plaça Cooperativa, 5 - 08210 Barberà del Vallès (Barcelona)  -   CIF P0825200I  -   emailEmpresa
Avís legal i política de privacitat  |  RSS