Teatre Municipal Cooperativa
Veure tota la programació

Notícies

‘Paradise’ provoca les rialles del públic en una divertida i esperpèntica nit

23/02/2018

Aquest dissabte dia 24 de febrer a les 21.30h la temporada continua
amb ‘Lo mejor de Yllana’, un repàs a tota la seva trajectòria
pel 25è aniversari de la companyia.

El passat dissabte 17 de febrer, el Teatre Municipal Cooperativa va seguir la temporada amb una de les obres més esperades, Paradise, que va omplir quasi totes les butaques i va fer riure de principi a final.

Amb un repartiment força mediàtic, protagonitzat per alguns joves actors de la sèrie de TV3, Merlí, l’elenc (Albert Baró, Albert Salazar, Lídia Casanova -que substituïa en aquesta ocasió a l’Elisabeth Casanovas-, Adrián Grösser i Artur Busquets) es va posar a la pell de diferents personatges en les tres històries que van transcórrer sobre l’escenari, ambientat en una sala d’un prostíbul que serveix de punt de trobada per parlar sobre la família, la soledat i l’amor.

El muntatge, de Nico & Sunset, i escrita i dirigida per Oriol Vila i Raquel Salvador, és una comèdia que va fer riure a un públic molt jove durant tot l’espectacle i que continua, amb molt d’èxit, de gira per altres teatres de Catalunya. Abans de sortir a l’escenari, els protagonistes van atendre a Ràdio Barberà.

“El prostíbul és un lloc idoni per mostrar les misèries de la gent, encara que a Paradise es parla de coses que també es podrien parlar en un altre ambient”, explicava Albert Baró. “És un escenari maco amb una línia argumental molt atractiva i teatral, i dóna peu a viure les situacions dramàtiques de forma molt còmica”, afegia Adrián Grösser.

Per la seva banda, Lídia Casanova, que feia de narradora i enllaç de totes les històries, remarcava el to de comèdia del muntatge: “Com en totes les comèdies, passen coses que són dramàtiques, però la forma de viure-ho dels personatges és el que li dóna comicitat, i tenim personatges com molt estripats cadascun que fan còmica tota la situació, sumat al prostíbul, és màgic”. “Agrada veure el drama des de la distància, i Paradise és un exemple, els personatges viuen en un drama absolutament real però el públic ho veu a una distància on crea la comicitat”, continuava Albert Salazar.

L’elenc fa diferents personatges durant l’obra, afegint complexitat i ritme al muntatge i provocant divertits moments darrera de l’escenari. Així ho explicava Albert Baró: “Al principi sí que anàvem més atrapats en aquests canvis i estàvem molt pendents del temps que teníem, del vestuari que ens havíem de posar, amb molt de caos sobretot en el tercer relat, però ara ja tenim molt assimilats i interioritzats els personatges i ja ens surt de forma molt natural i més fluïda”. “El vestuari ajuda molt, només el fet de pentinar-nos d’una manera determinada, ja fas com un clic i és fàcil d’entrar, encara que al principi costava més”, confessava Artur Busquets.

Paradise va començar com un muntatge de microteatre i ha anat evolucionant a espais més grans, com el teatre Poliorama, o l’adaptació actual per fer gira pels escenaris catalans. “Fa il·lusió veure que l’obra ha agradat tant que ha passat del microteatre a un teatre més gran, amb més localitats, vam haver de fer una feina d’adaptar-ho a nivell de veu i de cos, ha estat un gran aprenentatge, i és molt maco saber que ha funcionat molt bé en microteatre i que també ho fa en teatres més grans”, comentava Adrián Grösser. “I ara ens ho estem trobant a la gira, cada teatre és un món a nivell d’acústica, d’escenari, d’espai”, seguia Albert Baró. “És gratificant, va ser un projecte que vam començar nosaltres com a col·legues que volíem treballar junts i de cop veure com aquest fill nostre, un projecte que ha nascut de nosaltres en un microteatre, de cop veure’l com està creixent i com fem gira per Catalunya, trempa bastant”, afegia entre rialles Albert Salazar.

L’èxit de públic és una constant a la gira de Paradise. “El reclam mediàtic ajuda a la gent a venir al teatre”, afirmava Adrián Grösser. “Mola que la gent que per exemple, segueix Merlí, vingui al teatre perquè li agrada la sèrie, però l’espectacle és tan gamberro que pot fer que la primera experiència en el teatre, d’algú que vingui perquè ve a veure a l’actor que li agrada, vingui, vegi Paradise i se n’adoni que el teatre és la bomba i vulgui repetir”, continuava Artur Busquets. “I d’altra banda, quina llàstima que hagin de venir al teatre perquè hi han cares conegudes, conec moltes obres de teatre jove que s’estan fent a Barcelona i que no funcionen bé perquè no tenen cares conegudes, i això diu molt de com estem, no hi ha cultura de teatre”, comentava Albert Salazar.

En el repartiment de Paradise es troba l’actor Albert Salazar, qui visitarà Barberà amb A.K.A (Also Known As) el proper dissabte 3 de març dins de la programació del Festival Zero, impulsat per Teatres en Xarxa: “És una experiència que no té res a veure amb Paradise, és un altre format totalment diferent, per un públic més reduït i molt divertit, i la gent que vingui viurà una molt bona experiència”.

Respecte a la seva experiència en el Teatre Municipal Cooperativa, Albert Baró va recordar la seva visita la passada temporada amb La Fortuna de Sílvia: “Vaig estar fa un any i és genial tornar a estar aquí”. “Teniu un teatre preciós, amb una acústica molt guai, no hi havia estat mai i m’ha agradat molt”, explicava l’actor Adrián Grösser. 


Aquest cap de setmana... Lo mejor de Yllana
Amb motiu del 25è aniversari de la companyia, el TMC acull aquest dissabte dia 24 de febrer(a les 21.30h), Lo mejor de Yllana, un espectacle que repassa els millors moments de tots els seus muntatges.

La companyia, que fa de l’humor la seva forma d’entendre la vida, rememoraran a l’escenari barberenc els millors gags per fer riure al públic, amb sorpreses constants i un rerefons crític amb els estereotips i clixés de totes les èpoques.

Les entrades es poden adquirir a la web del Teatre Municipal Cooperativa.

Ajuntament de Barberà del Vallès

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona

Com arribar?

© 2019 Teatre Municipal Cooperativa Plaça Cooperativa, 5 - 08210 Barberà del Vallès (Barcelona)  -   CIF P0825200I  -   emailEmpresa
Avís legal i política de privacitat  |  RSS