Teatre Municipal Cooperativa
Veure tota la programació

Notícies

L’Electe dóna el tret de sortida de la nova temporada del Teatre Municipal Cooperativa

02/02/2018

Els actors Abel Folk i Roger Coma Estruch van posar en escena
el divertit i sarcàstic text escrit pel conegut actor Ramon Madaula i Canadell.

El passat dissabte 27 de gener, a l’escenari del Teatre Municipal Cooperativa es va iniciar la nova temporada d’espectacles amb L’electe, de la Sala Muntaner, una crítica àcida i divertida sobre la política, a partir d’un recent escollit President de la Generalitat que té problemes a l’hora de fer el discurs d’investidura, ja que li apareix un tic ridícul a la cara cada vegada que assaja el text. 

Per tal d’ajudar al polític, interpretat per l’actor Roger Coma Estruch, a arreglar aquest problema, es compta amb l’ajuda del millor psicòleg de Barcelona (Abel Folk), qui intentarà, mitjançant diversos exercicis, que es relaxi i que aconsegueixi recuperar la seguretat a l’hora de fer el discurs. En total, 80 minuts d’humor sarcàstic que el públic del TMC va celebrar amb molts aplaudiments.

Abans de sortir a escena, els actors Roger Coma Estruch i Abel Folk van atendre els micròfons de Ràdio Barberà per explicar més detalls sobre l’espectacle.

“Ser només dos a l’escenari té una part molt estimulant, des de que comences, no et pots relaxar, ni t’ho planteges, aquest és el viatge, és molt acumulativa la funció, va in crescendo, funciona d’una manera molt compacta, no hi ha moments en què baixi, i vam fer la feina inicial de polir justament tots aquells trossos en què la funció es posava una mica més discursiva, i el fet de ser dos és un toma y daca, és molt divertit”, confessava Roger Coma.

“Una vegada em va passar que vaig fer una funció de dos i no érem molts amics amb l’altre i va ser el pitjor que m’ha passat a la vida. Aquí no em passa, estic molt content de compartir aquesta hora amb el Roger, la funció és molt xula de fer, per mi, es nota molt que ha estat escrita per un actor que coneix molt bé la feina de l’actor i l’ha feta molt a favor dels actors. Fer teatre sempre és cansat perquè et demana una tensió i un desgast però és molt gustós”, afegia Abel Folk. 

L’obra és una comèdia que parteix d’un fet dramàtic, la impossibilitat del nou president de la Generalitat de pronunciar el discurs d’investidura. “Riem sempre dels problemes, si són gravíssims no fan tant de riure, i aquí estava la dificultat del to, el Ramon no renuncia a posar un punt de vista crític sobre el tema, ni tampoc a l’ironia ni a la paròdia, però amb un discurs en què queda una mica de gruix, no està tot venut al gag”, confirmava Roger Coma Estruch.

El pes de l’obra el porten tots dos personatges, i a vegades, és complicat no riure. “Hi ha dies que costa, perquè hi ha moments molt hilarants, i quan el públic està molt enganxat i reacciona generosament, em costa molt i la comèdia també té això, com més serioses m’agafo jo les coses, més gràcia fa”, comentava Abel Folk. 

Encara que l’espectacle és ficció, l’actual context polític ha influït en el desenvolupament de l’espectacle. El propi Abel Folk ho relatava: “El context ha perjudicat seriosament durant una fase, a l’obra i a qualsevol cosa que no fos política, però per una altra, també ha afectat positivament, perquè es tracten coses que estan passant i la gent reconeix paraules, fets, reaccions, coses que surten als diaris cada dia. Quan el teatre esdevé periodístic és més interessant”.

Preguntats per la seva estada al Teatre Municipal Cooperativa, Abel Folk recordava el seu pas per Barberà amb l’obra “73 raons per deixar-te”: “Venia en el cotxe dient-li al Roger que aquest és un teatre molt confortable, on s’hi treballa molt bé, m’agrada molt aquesta cosa de què déu n’hi do com és de gros, però totes les butaques estan molt a prop, amb un segon pis molt inclinat i és molt agradable”.

Diumenge va ser el torn de del teatre familiar, amb El llop ferotge, de la companyia del Príncep Totilau, on es va fer un judici a un llop acusat d’haver-se menjat la caputxeta, l’àvia, sis cabretes i els tres porquets, que va fer les delícies de tota la família.

La temporada continuarà a partir de febrer amb la següent programació:
Dissabte 17 de febrer, 21.30h: Paradise, de Nico & Sunset
Diumenge 18 de febrer, 11 i 12h: Sense paraules, de LaSal Teatro
Dissabte 24 de febrer, 21.30h: Lo mejor de Yllana, de Producciones Yllana
Dissabte 10 de març, 21.30h: Víctor Català, la senyoreta de l’escala, de Terratrèmol produccions
Diumenge 25 de març, 12h: Superbleda, de La Bleda

Les entrades per a tots els espectacles ja estan a la venda 

Ajuntament de Barberà del Vallès

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona

Com arribar?

© 2019 Teatre Municipal Cooperativa Plaça Cooperativa, 5 - 08210 Barberà del Vallès (Barcelona)  -   CIF P0825200I  -   emailEmpresa
Avís legal i política de privacitat  |  RSS