Teatre Municipal Cooperativa
Veure tota la programació

Notícies

‘Lucis et Umbrae’, l’il·lusionisme arriba al Teatre Municipal Cooperativa

19/10/2017

A l’espectacle es va fer servir una llanterna màgica
amb plaques de més de 150 anys d’antiguitat.

El passat dissabte 7 d’octubre, la temporada de tardor del Teatre Municipal Cooperativa va continuar amb l’espectacle d’il·lusionisme ‘Lucis et Umbrae’, escrit i interpretat per Sergi Buka. 

En un escenari on no tot semblava el que era, Sergi Buka es va transformar en Robertson, un visionari d’èpoques passades, capaç de fer màgia amb les seves mans i els objectes més quotidians, apareixent i desapareixent de l’escena per a la sorpresa del públic.

La història s’emmarca en un viatge de la mà d’un calidoscopi i tres germanes perdudes en el temps, per reviure una sessió de llanterna màgica i de fantasmagoria amb elements d’una col lecció original de plaques per a llanterna màgica, amb més de 150 anys d’antiguitat. 

L’il·lusionista va estar acompanyat, en tot moment per l’actriu Rosa Serra, qui donava vida a les tres germanes i compartia la narració de l’espectacle, i la música en directe del piano de Jordi Sabatés, que ajudava al públic a endinsar-se en un passat tenebrós i ple d’ombres.

Abans de l’inici de l’espectacle, Sergi Buka va ser entrevistat per Ràdio Barberà. “Poca gent sap el que és la llanterna màgica, i amb la seva invenció, s’aconsegueix crear tot un imaginari i portar al món terrenal tot un món que estava a l’inconscient”, explicava l’il·lusionista Sergi Buka. “Una de les gràcies de l’espectacle és poder fer servir material original, plaques que tenen entre 150 i 200 anys, pintades a mà sobre vidre. Hi ha paisatges, però les primeres imatges que es van projectar van ser dimonis, fantasmes, éssers del més enllà. Són els mags els primers que projecten aquest tipus d’imatges amb l’aparell amagat, com un secret, com una trampa”, va continuar Sergi Buka.

“Fa més de 20 anys que tinc aquest espectacle al cap, quan començo amb les ombres xineses, investigo i em trobo amb la llanterna màgica i tinc la inquietud d’adquirir material que pogués fer servir per muntar, el dia de demà, un espectacle, ja que aquestes imatges van ser pintades per estar projectades”, afegia Sergi Buka.


En la seva visita a Barberà del Vallès, la companyia ha aprofitat l’estada al Teatre Municipal Cooperativa per acabar d’ajustar l’espectacle al format de gira que durant el mes d’octubre continuarà representant en altres teatres. “Quant surts del Teatre Nacional de Catalunya per fer gira, s’ha de fer un espectacle que es pugui moure i traslladar, i ens han vingut molt bé aquests dies a Barberà per adaptar l’espectacle, ajustar coses, fer-lo créixer, i hem aprofitat aquests dies per deixar-lo a punt, ha estat una experiència molt bona”, assegurava Sergi Buka.

La temporada de tardor del TMC continuarà el proper dissabte 28 d’octubre (21.30h) amb l’espectacle Rhümia de Rhum & cia. Les entrades ja es poden adquirir a la web del teatre www.tmcbarbera.cat i a la taquilla (de dimarts a divendres no festius de 17.30 a 20.30h i els dies d’espectacle, dues hores abans).


Barberà del Vallès, octubre de 2017

Ajuntament de Barberà del Vallès

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona

Com arribar?

© 2018 Teatre Municipal Cooperativa Plaça Cooperativa, 5 - 08210 Barberà del Vallès (Barcelona)  -   CIF P0825200I  -   emailEmpresa
Avís legal i política de privacitat  |  RSS