Teatre Municipal Cooperativa
Veure tota la programació

Notícies

L’angoixa de Limbo fascina el públic barberenc

01/06/2017

La companyia Les Impuxibles va representar al TMC
el seu muntatge sobre el trànsit entre la Berta i l’Albert.

El passat dissabte 27 de maig, el Teatre Municipal Cooperativa va aixecar el teló per darrera vegada en aquesta temporada gener-maig que acaba de finalitzar, per acollir el seu darrer espectacle, la història de l’Albert, que no s’identifica amb un gènere que no és el que el seu cos determina.

Limbo és un muntatge multidisciplinar, ideat i interpretat per la companyia Les Impuxibles, que barreja música en directe, dansa i interpretació, i que no va deixar indiferent a un públic barberenc que va arribar a aixecar-se de les butaques per aplaudir amb força només acabar l’espectacle. 

A través de Limbo es desenvolupen les vivències, els dubtes i els sentiments de l’Albert, interpretat per mariona Castillo, que abans era la Berta, i es transporta al públic a la ment del protaginista, qui comparteix les seves angoixes que el porten cap a la decisió de canviar de sexe.

Abans de pujar a l’escenari del TMC, dues intèrprets i autores de l’obra, Clara Peya i Ariadna Peya, van atendre els micròfons de Ràdio Barberà per tal de comentar què les va inspirar per escriure Limbo. “Tenia una amiga, la Maria. Vaig estar un temps sense veure-la i un dia me la vaig trobar en un bar i llavors era el Miquel, i recordo la meva reacció, les preguntes que se’m van plantejar i la desinformació que tenia, i vam pensar en conmvisibilitzar la transexualitat a través de l’art”, va explicar la pianista Clara Peya.

La música i la dansa formen part de la narrativa de Limbo, amb la finalitat de transmetre emocions. De fet, en una escenografia quasi buida, destacava un piano negre i brillant, que arriba a convertir-se en un protagonista més de la història, i unes cadires que ajuden a desenvolupar els moviments. Així ho justificava Ariadna Peya: “És el nostre canal, la nostra manera de comunicar-nos a nivell artístic, el repte és fer entendre la història de forma eficient”. ”

Una de les motivacions per dur a l’escenari aquesta història és el tabú encara existent sobre la transexualitat, tal i com afirmava Clara Peya: “Encara que ara sembla que és un tema de moda, i està obrint camí, a grans trets, és un tema que encara costa. Ho comparo amb les lesbianes i els gais fa uns anys, d’aquí trenta anys riurem de tot això”.

Limbo ha arribat al Teatre Municipal Cooperativa després de tres anys de representació, amb molt bona acollida, segons relatava Ariadna Peya: “Hem aconseguit arribar a molta gent, coneixés o no el món trans, i famílies amb fills i filles trans que ens han vingut a donar les gràcies perquè de cop havien entès moltes coses. Realment, l’art és un canal diferent pel qual s’arriba a un lloc molt emocional i de cop i volta, hem obert coses”.

Amb la representació de Limbo, el Teatre Municipal Cooperativa posa punt i final a la temporada gener-maig en un any en què es compleix el 10è aniversari de la seva remodelació i que se celebrarà durant la propera Festa Major, amb un programa d’activitats molt especial encara per desvetllar. 


Barberà del Vallès, maig de 2017


Enllaç a Podeu escoltar l'entrevista a Radio Barberà
Enllaç a Noticies bdv

Ajuntament de Barberà del Vallès

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona

Com arribar?

© 2018 Teatre Municipal Cooperativa Plaça Cooperativa, 5 - 08210 Barberà del Vallès (Barcelona)  -   CIF P0825200I  -   emailEmpresa
Avís legal i política de privacitat  |  RSS